Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Rakkaat jäsenet ja Tjaldur-ystävät,

Tjaldurin kuulumisia ja kutsu tapaamaan Färsaarirahaston stipendiaattiamme


Lämpimät terveiset uudelle vuodelle!

Tjaldurin vuoden toiminta  2020 alkaa tammikuussa  Färsaarirahaston stipendiaatin, Jón Sonni Jensenin, vierailun merkeissä. Loppuvuosi 2019 oli kaikille hallituksen jäsenille kiireinen, joten jouluterveiset lähtivät ainoastaan Facebookin ja Instagramin välityksellä. Tämä herättää kysymyksen tavoitammeko kaikkia jäseniämme – teitä, jotka ette ole sosiaalisessa mediassa. Tänä vuonna yritämme parantaa yhteydenpitoa verkkosivujen ja sähköpostin välityksellä. On kyse resursseista, koska toimintamme toimii vapaaehtoisvoimin ja aina ei liikene aikaa kaikkeen, jota pitäisi toteuttaa. Meidän tulee myös priorisoida mihin pienet varamme käytämme. Siksi aiomme tehdä nettiversion jäsenlehdestämme – painatus ja postitus ovat tällä hetkellä resurssiemme saavuttamattomissa. Tjaldur Tiðindin tekemistä haluamme toki jatkaa, saihan edellinen paljon kehuja. Tänä vuonna tulee myös pieniä muutoksia jäsenmaksuun. Lanseeraamme myös uuden jäsenyyden muodon, tukijäsenyyden.

Me hallituksessa haluamme toivottaa teille kaikille hyvää alkanutta vuotta 2020!


Jäsenkirjeen sisältö:

1. Färsaarirahaston stipendiaatti Jón Sonni Jensen


Artist Talk & Näyttelyn avajaiset

22.1.2020 klo 17–19

Pohjoismainen kulttuuripiste, Kaisaniemenkatu 9, Helsinki (TING-sali)


Näyttely: The Swatch Series

22.1.2020 – 29.2.2020

Pohjoismainen kulttuuripiste, Kaisaniemenkatu 9, Helsinki


2. Jäsenmaksu 2020

3. Tjaldurin toimintakertomus 2018

4. Yhteistyö muiden fääriseurojen kanssa

5. Jäsentietoa


Jón Sonni Jensen

Kuva: Jón Sonni Jensen.


Jäsenkirje 1, 2020

Tjaldurin kuulumisia, kutsu tapaamaan Färsaarirahaston stipendiaattiamme sekä toivotukset hyvälle uudelle vuodelle 2020!


1. Färsaarirahaston stipendiaatti Jón Sonni Jensen

Helsingissä vierailee jälleen Färsaarirahaston stipendiaatti. Voit tavata hänet, kuulla hänen taiteen tekemisestään sekä tutustua hänen taiteeseensa seuraavan tapahtuman ja näyttelyn välityksellä.

Artist Talk & Näyttelyn avajaiset

22.1.2020 klo 17–19

Pohjoismainen kulttuuripiste, Kaisaniemenkatu 9, Helsinki (TING-sali)

Näyttely: The Swatch Series

22.1.2020 – 29.2.2020


Pohjoismainen kulttuuripiste, Kaisaniemenkatu 9, Helsinki Färsaarirahaston hallitus valitsi Färsaarirahaston stipendiaatiksi färsaarelaisen kuvataiteilija Jón Sonni Jensenin. Hän vierailee Helsingissä 20.–26. tammikuuta 2020. Vierailunsa aikana hän asuu HIAPin Villa Eläintarha taiteilijaresidenssissä. Tjaldur järjestää yhteistyössä Pohjoismaisen kulttuuripisteen kanssa yhteisen tapahtuman, jossa stipendiaatti esittelee taidettaan. Taiteilija pitää myös näyttelyn Pohjoismaisessa kulttuuripisteessä 22.1. – 29.2.2020.

Lue lisää näyttelystä täältä.

Lue lisää Artist Talk & Näyttelyn avajaisista täältä.

Linkki Facebook-tapahtumaan.

Voit lukea Färsaarirahastosta ja joistain aikaisemmista Färsaarirahaston stipendiaateista täältä.

2. Jäsenmaksu 2020

Kaikki Färsaarista ja ystävyysseuratoiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita Tjaldurin jäseniksi!

Jäsenmaksut ovat erittäin tärkeä tuki Tjaldurin toiminnan jatkumiseksi, koska toimintatuki on puoliintunut viimeisten vuosien aikana. Tjaldur kiittää sydämellisesti maksavia jäseniään sekä Pohjola-Nordenia vuosittaisesta pienestä toimintatuestamme.

Kaikki Tjaldurin toiminta on suunnattu jäsenien lisäksi suurelle yleisölle, jotka ovat kiinnostuneita Färsaarista. Katsomme Färsaaria monista, ja jopa hieman erilaisista, näkökulmista. Pyrimme myös muuntautumaan ja sijoittamaan pienet resurssimme färsaarelaisten ja suomalaisten kohtaamisiin kulttuurin ja taiteen kautta.

Tjaldurin vuosikokouksessa 9. toukokuuta 2019 hallitus päätti korottaa jäsenmaksua, joka on vuodelle 2020 15 euroa ja opiskelijoille 7 euroa. Kokeilemme myös uutta jäsenyyden muotoa, tukijäsenyyttä – jäsen voi alkaa Tjaldurin tukijäseneksi maksamalla 50 euron suuruisen summan. Esimerkiksi yhdistysjäsenemme voivat alkaa tukijäseniksi. Mietimme vuoden aikana tukijäsenille mahdollisia jäsenetuja. Jos tukijäsenyyksiä tulee useita voimme esimerkiksi harkita jäsenlehti Tjaldur Tiðindia jälleen paperiversiona tai jonkilaista muunlaista julkaisua.

Löydät kohdasta 5 tietoa miten maksat vuoden 2020 jäsenmaksun.3. Tjaldurin toimintakertomus 2018

Tjaldurin vuoden 2018 toimintakertomus on nyt netissä  – paljon on toteutunut mutta moni unelma on jäänyt elämään tulevien vuosien suunnitelmissa. Toimintakertomus on tällä hetkellä ainoastaan ruotsiksi.

Linkki toimintakertomuksien sivulle.4. Yhteistyö muiden fääriseurojen kanssa

Tjaldur tapasi vuonna 2019 muiden pohjoismaisten fääriseurojen edustajia (Samfundet Sverige-Färöarna ja Norsk-Føroyisk Lag). Yhteistyökuviot jatkuvat yhteisen monikielisen jäsenlehden tekemisen kautta, joka on pohjoismainen versio jäsenlehdestämme Tjaldur Tiðindista. Seuraava yhteistyötapaaminen on suunniteltu Färsaarille huhtikuulle 2020.

Jatkamme myös HOYMA/Helsinki konsertin työstämistä. Tarkoitus olisi, että sen kokoonpano matkaa myös HOYMA/Nordicsin muodossa Tukholmaan ja Osloon. Tjaldur jatkaa tuen hakemista hankkeelle.>5. JÄSENTIETOA


Jäsenmaksu 2020

Voit nyt maksaa jäsenmaksun vuodelle 2020. Maksamalla jäsenmaksusi olet mukana tukemassa Tjaldurin monipuolista toimintaa. Tjaldurin vuoden 2020 jäsenmaksu on 15 euroa (opiskelijoille 7 euroa). Jos haluat alkaa Tjaldurin tukijäseneksi, maksa 50 euroa Tjaldurin tilille. Niin yksityishenkilöt kuin muut yhdistykset tai seurat voivat toimia tukijäseninä.

Maksa jäsenmaksusi Tjaldurin tilille:

IBAN: FI48 8000 1502 1936 01

SWIFT/BIC: DABAFIHH

Viite: 0123

Eräpäivä: 29.2.2020

Lisää jäsenmaksua maksaessasi maksun viestikenttään myös osoitteesi ja sähköpostiosoitteesi, jotta voimme lähettää sinulle jäsentiedotteita ja muuta jäseninformaatiota. Voit myös vaihtoehtoisesti lähettää yhteystietosi osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Linkki jäsenmaksulomakkeeseen (PDF)


Kuvia Tjaldurin tapahtumista Instagramissa ja jäsenlehti

Löydät kuvia Tjaldur-tapahtumien tunnelmista ja toiminnastamme Instagramistamme. Seuraa meitä!


Jäsenlehti

Jäsenlehti Tjaldur Tiðindi löytyy verkkolehtenä täältä.


Jäsentiedotus – ilmoita meille osoitteenmuutoksista!

Tiedotamme jäseniämme pääasiassa sähköisesti verkkosivujemme ja sosiaalisen median välityksellä säästääksemme kuluja – postittaminen on kallista. Julkaisemme sähköistä jäsenkirjettä verkkosivuillamme ja se myös lähetetään sähköpostitse. Jäsenkirje julkaistaan 3-4 kertaa vuodessa. Noin joka toinen vuosi olemme julkaiseet Tjaldur Tiðindi -jäsenlehteä, jonka olemme postittaneet maksaville jäsenillemme. Lehti julkaistaan tulevana vuonna ainoastaan sähköisessä muodossa. Vuosikokouskutsut postitetaan postitse (maksaville jäsenille), jotta kaikki jäsenet saavat sen.

Muistathan ilmoittaa meille osoitteenmuutoksista, jottemme turhaan postita ja kuluta turhaan pieniä resurssejamme.


Tule mukaan Facebook ryhmäämme

Tule mukaan tapahtumiin, joihin osallistumme tai joita järjestämme. Liity myös Facebook-ryhmäämme.Nähdään! Vit síggjast!


Alt tað besta,

hallituksen puolesta,


Eija Mäkivuoti,

Tjaldurin puheenjohtaja


Jón Sonni Jensen

Kuva: Jón Sonni Jensen.


Yhteystiedot //

Tjaldur – ystävyysseura Suomi-Färsaaret ry.

www.tjaldur.fi // Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Seuraa meitä Facebookissa
www.facebook.com/tjaldur.fi  //  www.facebook.com/groups/118854656949/

Seuraa meitä Instagramissa
www.instagram.com/tjaldurfi/