Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Rakkaat jäsenet ja Tjaldur-ystävät,

Tjaldurin kuulumisia ja kutsu tapahtumaanSydämellisesti tervetuloa Tjaldurin tulevaan tapahtumaan, joka järjestetään yhteistyössä Pohjoismaisen kulttuuripisteen kanssa!


Tjaldur esittää: Silvurdrongur Pohjoismaisessa kultuuripisteessä 20.11.2019 klo 19.00

Kaisaniemenkatu 9, Helsinki, TING-sali


Silvurdrongur
(FO) on färsaarelainen hip hop/spoken word –projekti, jota johtaa färsaarelainen runoilija Trygvi Danielsen ja innovatiivinen tuottaja Per I. Højgaard Petersen. Trygvi kuvaa musiikkiaan sanalauluksi (orðasangur).


Muita jäsenkirjeen aiheita:

2. Tjaldur osallistuu Pohjoismaisen kulttuuripisteen joulumarkkinoille 30.11.

3. Ensi vuonna Helsingissä vierailee jälleen Färsaarirahaston stipendiaatti

4. Yhteistyökuvioita muiden pohjoismaisten fääriseurojen kanssa

5. Hallituksen kookonpano 2019–2020

6. JäsentietoaSilvurdrongur
Kuva: Eija Mäkivuoti.
 Jäsenkirje 3, 2019

Tjaldurin kuulumisia ja kutsu tapahtumaan


Sydämelliseti tervetuloa Tjaldurin tulevaan tapahtumaan, joka järjestetään yhteistyössä Pohjoismaisen kulttuuripisteen kanssa.


1. Tjaldur esittää: Silvurdrongur Pohjoismaisessa kultuuripisteessä 20.11.2019 klo 19.00

Kaisaniemenkatu 9, Helsinki, TING-sali


Silvurdrongur (FO) on färsaarelainen hip hop/spoken word –projekti, jota johtaa färsaarelainen runoilija Trygvi Danielsen ja innovatiivinen tuottaja Per I. Højgaard Petersen. Trygvi kuvaa musiikkiaan sanalauluksi (orðasangur).

Bändi on julkaissut albumin, Silvurplátan, vuonna 2018, ja he ovat soittaneet joukon villejä konsertteja mm. G! Festivaaleilla (FO) ja Arctic Sound Festivaaleilla (GL). Trygvi on myös julkaissut Silvurbók –runokirjan albumin yhteydessä. Musiikki kommentoi ihmisen tilannetta ja ihmisten välisiä yhteyksiä samalla keskittymällä kokeellisesti fäärinkieleen ja sen olemukseen. Kappaleet vaihtelevat tummista sävyistä valoisaan ja popahtavaan unohtamatta huumoria, outoutta, lyyrisyyttä tai lavaenergiaa.

Konsertti järjestetään yhteistyössä Tjaldur - Ystävyysseura Suomi-Färsaaret ryn ja Pohjoismaisen kulttuuripisteen kanssa. Silvurdrongur vierailee Tjaldurin taiteilijavierasohjelmassa PopUpResidency & Networking Sessions. Ilta jatkuu konsertin jälkeen verkostoitumistapahtumana, jossa voi tavata illan taiteilijoita ja kuulla Tjaldurin työskentelystä.

Kielet: skandinaavinen (fääri, ruotsi), englanti
Konserttiin on vapaa pääsy. Varaa paikkasi saapumalla ajoissa paikalle.

Linkki Facebook-tapahtumaan

Silvurdrongurista lisää:
Bandcamp: https://silvurdrongur.bandcamp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/silvurdrongur/2. Tjaldur osallistuu Pohjoismaisen kulttuuripisteen joulumarkkinoille 30.11.

Tänä vuonna Tjaldur osallistuu Lillajul-tapahtumaan pienimuotoisesti eli jakamalla edellisvuoden Tjaldur Tiðindi –jäsenlehteä sekä Tjaldurin flyeria. Tänä vuonne emme kykene olemaan paikalla henkilökohtaisesti mutta toivottavasti ensi vuonna resurssit riittävät myös paikan päällä olemiseen. Viime vuosi oli menestys, jolloin vieraamme Pól Arni Holm vei yleisön färsaarelaisten balladien ja ketjutanssin maailmaan. Joka vuosi ei vierailuiden ajankohdat sovi, joten panostamme voimavaramme Silvurdrongurin akustiseen konserttiin, josta yllä tietoa.

Lisätietoa Lillajul-tapahtumasta täältä.3. Ensi vuonna Helsingissä vierailee jälleen Färsaarirahaston stipendiaatti

Tjaldurin puheejohtaja Eija (myös Färsaarirahaston hallituksen puheenjohtaja) kutsui koolle rahaston hallituksen valitsemaan Färsaarirahaston stipendiaattia. Viime kerrasta onkin aikaa, joten nyt puhalletaan uutta tulta tähän toimintaan. Stipendiaatiksi valittiin kuvataiteilija Jón Sonni Jensen, joka vierailee Helsingissä tammi–/helmikuussa 2020. Puheenjohtaja työskentelee yhteistyössä Pohjoismaisen kulttuuripisteen kanssa, jonka puitteissa kehitetään yhteinen tapahtuma, jossa stipendiaatti esittelee taidettaan. Lisää vierailusta lähempänä tapahtumaa.

Voit lukea Färsaarirahastosta ja joistain aikaisemmista Färsaarirahaston stipendiaateista täältä.4. Yhteistyökuvioita muiden pohjoismaisten fääriseurojen kanssa

Tjaldur tapasi keväällä muiden pohjoismaisten fääriseurojen edustajia (Samfundet Sverige-Färöarna ja Norsk-Føroyisk Lag). Kartoitimme yhteistyökuvioita ja yksi sellainen muoto on toimittaa yhdessä pohjoismaista versioita Tjaldur Tiðindista. Jäsenlehti kokee muutoksen, koska Tjaldurin toiminta-avustus väheni juuri painokulujen verran ja neljäsosa seuran toimintavustuksesta kuluu sen postikseen – jatkossa säästämme nämä kulut ja lehteä julkaistaan sähköisessä muodossa. Seuraava lehti julkaistaan ensi keväänä, muodossa tai toisessa.

Tjaldurin idea konserttifestivaali HOYMA/Helsinki on myös yksi tuleva yhteistyön muoto ja muotoutuu pohjoismaissa kiertäväksi tapahtumaksi HOYMA/Nordics (Helsinki, Tukholma, Oslo). Tjaldur on hakenut projektille tukea Pohjoismaisesta kulttuurirahastosta vuodelle 2020.
5. Tjaldurin hallituksessa jatkavat samat henkilöt toimikautena 2019–2020

Tjaldur on pieni mutta pippurinen ja aktiivisia jäseniä on vähän. Tästä syystä hallitus on erityisen tärkeä vapaaehtoistoiminnassamme. Hallituksessa jatkavat puheenjohtaja Eija Mäkivuoti ja varapuheenjohtaja Hanne Juga sekä varsinaiset jäsenet Leena Appelqvist, Henna-Mari Koski, Liisa Lundell ja Aira–Liisa Roiha.

Hallituksen neuvonantajana sekä siltana menneeseen toimintaan toimii Fredrik Forsberg.

Hallituksen kokoonpanoja voi tutkailla täältä.6. JÄSENTIETOA

Kuvia Tjaldurin tapahtumista Instagramissa ja jäsenlehti

Löydät kuvia Tjaldur-tapahtumien tunnelmista ja toiminnastamme Instagramistamme. Seuraa meitä!


Jäsenlehti Tjaldur Tiðindi verkkolehtenä löytyy täältä.Jäsenmaksu – tärkeämpi kuin koskaan!

Jäsenmaksut ovat erittäin tärkeä tuki Tjaldurin toiminnalle ja Tjaldur kiittää sydämellisesti maksavia jäseniään toimintamme tukemisesta ja sen mahdollistamisesta myös jatkossa. Kaikki Tjaldurin toiminta on suunnattu jäsenien lisäksi suurelle yleisölle mutta tämä työ on yhä haastellisempaa, varsinkin koska Tjaldurin toiminta-avustus Pohjola-Nordenilta laski viime vuonna. Ilman jäseniemme tukea kaikille avoin toiminta ja järjestämämme tapahtumat ovat mahdottomia järjestää yhtä laajasti kuin olemme tähän mennessä pyrkineet. Tämä myötä toivomme jäseniämme myös maksavan jäsenmaksun myös jatkossa ja näin osoittavat haluavansa tukea toimintaamme.Jäsenmaksu 2019

Vielä voi maksaa jäsenmaksun vuodelle 2019. Maksamalla jäsenmaksusi olet mukana tukemassa Tjaldurin monipuolista toimintaa. Tjaldurin vuoden 2019 jäsenmaksu on 12 euroa (opiskelijoille 6 euroa).

Maksa jäsenmaksusi Tjaldurin tilille:

IBAN: FI48 8000 1502 1936 01
SWIFT/BIC: DABAFIHH

Lisää jäsenmaksua maksaessasi maksun viestikenttään myös osoitteesi ja sähköpostiosoitteesi, jotta voimme lähettää sinulle jäsentiedotteita ja muuta jäseninformaatiota. Voit myös vaihtoehtoisesti lähettää yhteystietosi osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Kaikki Färsaarista ja ystävyysseuratoiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita jäseniksi!Jäsentiedotus – ilmoita meille osoitteenmuutoksista!

Tiedotamme jäseniämme pääasiassa sähköisesti verkkosivujemme ja sosiaalisen median välityksellä säästääksemme kuluja – postittaminen on kallista. Julkaisemme sähköistä jäsenkirjettä verkkosivuillamme ja se myös lähetetään sähköpostitse. Jäsenkirje julkaistaan 3-4 kertaa vuodessa. Noin joka toinen vuosi julkaisemme Tjaldur Tiðindi -jäsenlehden, jonka olemme postittaneet maksaville jäsenillemme. Lehti julkaistaan tulevana vuonna ainoastaan sähköisessä muodossa. Vuosikokouskutsut postitetaan postitse (maksaville jäsenille), jotta kaikki jäsenet saavat sen. Muistathan ilmoittaa meille osoitteenmuutoksista, jottemme turhaan postita ja kuluta turhaan pieniä resurssejamme.

Tule mukaan tapahtumiin, joihin osallistumme tai joita järjestämme. Liity myös Facebook-ryhmäämme.Nähdään! Vit síggjast!

Alt tað besta,
hallituksen puolesta,

Eija Mäkivuoti,
Tjaldurin puheenjohtaja
Silvurdrongur
Kuva: Silvurdrongur.Yhteystiedot //


Tjaldur – ystävyysseura Suomi-Färsaaret ry.
www.tjaldur.fi // Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Seuraa meitä Facebookissa
www.facebook.com/tjaldur.fi  //  www.facebook.com/groups/118854656949/

Seuraa meitä Instagramissa
www.instagram.com/tjaldurfi/