Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Kära medlemmar och Tjaldur vänner,

Tjaldurs meddelanden och invitation till att träffa vår Färöfondsstipendiat


Varma hälsningar till det nya året!

Tjaldurs verksamhet för år 2020 börjar direkt nu i januari med en besök av vår nya Färöfondsstipendiat Jón Sonni Jensen.

Slutåret 2019 hade vi alla i styrelsen fullt upp så vi inte ens hann skicka en julhälsning via epost eller webbsida. Julhälsningen skickade vi genom Facebook samt Instagram. Det reser en fråga att vi kanske inte når er alla – er som inte finns på sociala medier. Vi försöker förbättra kommunikationen på den fronten i år – det rör sig om resurser då vi jobbar frivilligt och inte alltid har tid med allt som bör förverkligas.

Vi måste också prioritera våra små medel. Därför försöker vi i år med att göra en medlemstidning men i elektonisk form – tryck och postning är bara för dyrt för oss i nuläget. Vi vill dock fortsätta med vår Tjaldur Tiðindi som fick mycket beröm senast den publicerades.

I år blir det lite förändringar i medlemsavgiften. Vi lanserar även en ny form av medlemskap, stödmedlemskap.

Vi i styrelsen önskar er alla en god start på året 2020!


Medlemsbrevets innehåll:


1. Färöfondsstipendiaten Jón Sonni Jensen


Artist Talk & Vernissage

22.1.2020 kl. 17–19

Nordisk kulturkontakt, Kajsaniemigatan 9, Helsingfors (TING-sal)


Utställning:  The Swatch Series

22.1.2020 – 29.2.2020

Nordisk kulturkontakt, Kajsaniemigatan 9, Helsingfors, Finland 2. Medlemsavgift 2020


3. Tjaldurs verksamhetsberättelse 2018

4. Samarbete med andra nordiska färöföreningar

5. Medlemsinformation


Jón Sonni Jensen 753
Bild: Jón Sonni Jensen.

Medlemsbrev 1, 2020

Tjaldurs meddelanden, invitation till att träffa vår Färöfondsstipendiat samt varma hälsningar till det nya året 2020!1. Färöfondsstipendiaten Jón Sonni Jensen

Helsingfors besöks åter av en Färöfondstipendiat. Du kan träffa honom, höra om hans konstskapande och se hans verk genom följande evenemang och utställning.


Artist Talk & Vernissage

22.1.2020 kl. 17–19

Nordisk kulturkontakt, Kajsaniemigatan 9, Helsingfors (TING-sal)


Utställning:  The Swatch Series

22.1.2020 – 29.2.2020

Nordisk kulturkontakt, Kajsaniemigatan 9, Helsingfors, Finland


Styrelsen för Färöfonden valde som Färöfondsstipendiat den färöiska bildkonstnären Jón Sonni Jensen som besöker Helsingfors 20 – 26 januari 2020. Han bor under vistelsen i HIAPs Villa Eläintarha konstnärsresidens. Tjaldur arrangerar i samarbete med Nordisk kulturkontakt en gemensam evenemang 22.1.2020 där stipendiaten presenterar sin konst. Jón Sonni Jensen kommer också att ha en utställning på Nordisk kulturkontakt 22.01. – 29.02.2020.

Läs mer om utställningen här.

Läs mer om Artist Talk & Vernissage här.

Länk till Facebook evenemang.

Läs mer om Färöfonden och tidigare stipendiater här.2. Ändringar i medlemsavgiften för år 2020

Alla som är intresserade av Färöarna och vänskapsföreningsarbete är välkomna att bli medlemmar i Tjaldur!

Medlemmarnas stöd är oerhört viktigt för Tjaldurs fortsatta verksamhet då vår verksamhetsstöd har reducerats till hälften de senaste åren. Vi tackar igen hjärtligt alla våra betalande medlemmar samt Pohjola-Norden för fortsatt litet stöd för vår verksamhet.

Vi i Tjaldur riktar all vår verksamhet utåt – den är menad åt alla som är intresserade av Färöarna. Vi vill blicka Färöarna från olika och även lite annorlunda synvinklar. Vi försöker också att förandras och lägga våra små resurser i aktiva möten emellan folk från Finland och Färöarna, främst genom kultur och konst.

På Tjaldurs årsmöte den 9 maj 2019 fastlog man en ny summa för medlemsavgiften som blir 15 euro för ordinarie medlemmar och 7 euro för studerande. Vi fastlog också en ny variant av medlemsavgift – en medlem kan även bli Tjaldurs stödmedlem genom att betala en summa av 50 euro. T.ex. en medlem som är en annan förening kan välja att bli stödmedlem. Under året kommer vi att tänka på medlemsförmån för dessa stödmedlemmar. Om det blir tillräckligt många kan det röra sig om att kunna publicera medlemstidningen Tjaldur Tiðindi åter på papper eller en annan slags publikation.

Du hittar nedan på punkt 5. uppgifter om hur du kan betala medlemsavgiften.3. Tjaldurs verksamhetsberättelse 2018

Nu ligger Tjaldurs verksamhetsberättelse från år 2018 på vår webbsida – mycket har hänt men många drömmar lever vidare i de kommande årens planer. Vår verksamhetsberättelse är för tillfället endast på svenska.

Länk till sida med våra verksamhetsberättelser.


4. Samarbete med andra nordiska färöföreningar


År 2019 mötte  Tjaldur representanter från de nordiska färöföreningarna Samfundet Sverige-Färöarna och Norsk-Føroyisk Lag. Vi fortsätter samarbetet med en gemensam, flerspråkig version av Tjaldur Tiðindi. Nästa möte med de andra föreningarna har planlagts till april 2020 på Färöarna.

Vi fortsätter även med att förverkliga en variant av hemma konsert festivalen HOYMA/Helsinki som kunde också turnera från Helsingfors till Stockholm och Oslo som HOYMA/Nordics. Tjaldur fortsätter att söka stöd för detta även om det verkar mycket svårt.


5. MEDLEMSINFORMATION

Medlemsavgift 2020

Du kan nu betala Tjaldurs medlemsavgift för år 2020. Den ger dig en fin möjlighet att stöda och vara med i Tjaldurs mångfacetterade verksamhet. Tjaldurs medlemsavgift för år 2020 är 15 euro (7 euro för studerande). Om du väljer att bli en stödmedlem betala då stödsumman 50 euro på Tjaldurs konto.

Betala medlemsavgiften till Tjaldurs konto:

IBAN: FI48 8000 1502 1936 01

SWIFT/BIC: DABAFIHH

Ref.nr: 0123

Förfallodatum: 29.2.2020

När du betalar medlemsavgiften skriv i betalningens meddelandefält din postadress och e-post adress, så kan vi nå er med Tjaldurs medlemsinformation. Du kan också skicka din kontaktinformation till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..


Bilder av Tjaldurs evenemang och aktiviteter

Du hittar bilder av Tjaldurs evenemang och aktiviteter på Tjaldurs Instagram. Följ oss gärna!


Medlemstidningen Tjaldur Tiðindi

Du kan läsa nätversioner av vår medlemstidning Tjaldur Tiðindi här.


Medlemskommunikation / Meddela oss om adressändringar

Mycket av vår medlemskommunikation sker i nätet, genom social media och via våra webbsidor för att spara på de små resurser vi har – att posta kostar mycket. Vi publicerar ett elektroniskt medlemsbrev på vår webbsida samt skickar den som e-post (kom ihåg att skicka oss era e-post adresser till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.). Medlemsbrevet utkommer 3-4 gånger om året. Ungefär vartannat år har vi publicerat ett nummer av medlemstidningen Tjaldur Tiðindi som har postats till betalande medlemmar. Tidningen förvandlas i år till en nättidning. Kallelse till årsmöte skickas ännu per post (till de betalande medlemmarna).

Kom ihåg att informera oss om din adress ändras så skickar vi inte post i onödan och slösar på våra små resurser.


Kom med i vår Facebook grupp

Kom med där det händer och kom också med i vår Facebookgrupp.


Vi ses! Vit síggjast! 


Alt tað besta, 
å styrelsens vägnar,


Eija Mäkivuoti,
Tjaldurs ordförandeJón Sonni Jensen 753

Bild: Jón Sonni Jensen.

Kontakt //

Tjaldur – vänskapsföreningen Finland-Färöarna r.f.
www.tjaldur.fi // Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Följ oss på Facebook
www.facebook.com/tjaldur.fi // www.facebook.com/groups/118854656949/ 

Följ oss på Instagram
www.instagram.com/tjaldurfi/