Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Kära medlemmar och Tjaldur vänner,

Tjaldurs meddelanden och invitation till evenemangHjärtligt välkomna till Tjaldurs kommande evenemang!Tjaldur Presenterar: Silvurdrongur på Nordisk kulturkontakt 20.11.2019 kl. 19.00

Plats: Nordisk kulturkontakt, Kajsaniemigatan 9, Helsingfors (TING-sal)


Silvurdrongur (FO) är ett Färöiskt hip hop/spoken word -projekt lett av den färöiska poeten Trygvi Danielsen och den innovativa producenten Per I. Højgaard Petersen. Trygvi beskriver musiken som orðasangur (ordsång).


Medlemsbrevets annat innehåll:

2. Tjaldur deltar i Lillajul på Nordisk kulturkontakt 30.11.

3. Nästa år vistas Helsingfors åter av en Färöfondstipendiat

4. Samarbete med andra nordiska färöföreningar

5. Styrelsens sammansättning 2019–2020

6. Medlemsinformation
 

Silvurdrongur 753
Bild: Silvurdrongur.
Medlemsbrev 3, 2019

Tjaldurs meddelanden och invitation till evenemang


Ni är hjärtligt välkomna till Tjaldurs kommande evenemang som arrangeras i samarbete med Nordisk kulturkontakt!

1. Tjaldur Presenterar: Silvurdrongur på Nordisk kulturkontakt 20.11.2019 kl. 19.00

Plats: Nordisk kulturkontakt, Kajsaniemigatan 9, Helsingfors (TING-sal)

Silvurdrongur (FO) är ett färöiskt hip hop/spoken word -projekt lett av den färöiska poeten Trygvi Danielsen och den innovativa producenten Per I. Højgaard Petersen. Trygvi beskriver musiken som orðasangur (ordsång).

Bandet har publicerat ett album, Silvurpláta, år 2018 och de har spelat en serie av vilda konserter t. ex. på G! Festival (FO) och the Arctic Sound Festival (GL). Trygvi har också publicerat en poesibok, Silvurbók, i samband med albumet. Musiken kommenterar det mänskliga tillståndet och förbindelser mellan människor samtidigt som man fokuserar på det färöiska språket på ett experimentellt sätt. Sångerna varierar från mörka toner till ljust och poppigt och allt däremellan med humor, lyrisk förmåga och energi på scenen.

Konserten är arrangerad i samarbete med Nordisk kulturkontakt och Tjaldur. Silvurdrongur är inbjudna som gäster i Tjaldurs konstnärsgästprogram PopUpResidency & Networking Sessions. Kvällen fortsätter efter konserten med en nätverksevenemang där man kan träffa kvällens konstnärer samt höra mera om vad Tjaldur arbetar med.

Språk: Skandinaviska (färöiska, svenska), engelska

Konserten har fritt inträde, men antalet platser är begränsat, så kom i tid för att säkra en bra plats!

Länk till Facebook-evenemanget


Mer om Silvurdrongur på:

Bandcamp: https://silvurdrongur.bandcamp.com/

Facebook: https://www.facebook.com/silvurdrongur/2. Tjaldur deltar i Lillajul på Nordisk kulturkontakt 30.11.

I år deltar Tjaldur i Lillajul-evenemanget på Nordisk kulturkontakt med låg tröskel. Vi delar ut förra årets medlemstidning Tjaldur Tiðindi samt vår flyer. Kanske nästa år har vi åter resurser att vara på plats i person också. Förra året var en succé när vår konstnärsgäst Pól Arni Holmförde publiken till dans genom färöiska ballader och kedjedans. Alla år sammanstrålar inte konstnärsgästbesöken lika bra. I år satsar vi våra resurser till konserten med Silvurdrongur som nämns ovan.

Läs mer om Lillajul här.3. Nästa år vistas Helsingfors åter av en Färöfondstipendiat

Tjaldurs styrelseordförande Eija, också ordförande i styrelsen för Färöfonden, sammankallade Färöfondens styrelse för ett möte för att välja en Färöfondsstipendiat. Fonden har senast haft en stipendiat på besök år 2014 så det är dags att aktivera det arbetet igen. Som stipendiat valdes bildkonstnären Jón Sonni Jensen som kommer att besöka Helsingfors i januari/februari 2020. Ordförande arbetar tillsammans med Nordisk kulturkontakt med en gemensam evenemang där stipendiaten presenterar sin konst. Mer om besöket informeras närmare tilfället.

Läs mer om Färöfonden och tidigare stipendiater här.4. Samarbete med andra nordiska färöföreningar

Tjaldur mötte på våren representanter från de nordiska färöföreningarna Samfundet Sverige-Färöarna och Norsk-Føroyisk Lag. Samarbetet startar med en gemensam, flerspråkig version av Tjaldur Tiðindi. Tidningen förvandlas även till en nättidning då Tjaldurs verksamhetsstöd minskades precis med summan av tryckkostnader – en fjärdedel av det nuvarande verksamhetsstödet skulle gå till postningen så vi effektiviserar verksamheten och sparar på kostnaderna med en nättidning.

Tjaldurs idé om hemma konsert festivalen HOYMA/Helsinki är en av de gemensamma framtida samarbeten och den ska utvecklas som en turnerande festival i Helsinki, Stockholm och Oslo som HOYMA/Nordics. Tjaldur har ansökt om stöd för projektet från Nordisk kulturfond för år 2020.5. Styrelsens sammansättning 2019–2020

Tjaldur är en liten men desto pepprigare förening med få aktiva medlemmar. På grund av det har styrelsen en mycket viktig roll i vårt volontärarbete. I styrelsen fortsätter samma sammansättning från förra året: ordförande Eija Mäkivuoti och vice ordförande Hanne Juga samt ordinarie medlemmarna Leena Appelqvist, Henna-Mari Koski, Liisa Lundell och Aira–Liisa Roiha.

Styrelsens rådgivare och bron till den tidigare verksamheten är Fredrik Forsberg.

Styrelsens olika sammansättningar kan granskas här.6. MEDLEMSINFORMATION


Bilder av Tjaldurs evenemang och aktiviteter samt medlemstidningen

Du hittar bilder av Tjaldurs evenemang och aktiviteter på Tjaldurs Instagram. Följ oss gärna!

Du kan läsa nätversioner av vår medlemstidning Tjaldur Tiðindi här.


Medlemsavgift – medlemmarnas stöd viktigare än någonsin!

Medlemmarnas stöd är oerhört viktigt för Tjaldurs fortsatta verksamhet och vi vill hjärtligt tacka våra medlemmar som stöder verksamheten genom att betala medlemsavgiften. All Tjaldurs verksamhet är riktad utåt åt alla men utan medlemmarnas stöd finns det inte resurser för en sådan omfattande verksamhet i framtiden då vår verksamhetsbidrag från Pohjola-Norden har reducerats. Det lägger mer krav på att medlemmarna faktiskt vill vara med och betala medlemsavgiften.


Medlemsavgift 2019

Du kan ännu betala Tjaldurs medlemsavgift för år 2019. Den ger dig en fin möjlighet att stöda och vara med i Tjaldurs mångfacetterade verksamhet. Tjaldurs medlemsavgift för år 2019 är 12 euro (6 euro för studerande).

Du kan betala medlemsavgiften till Tjaldurs konto:

IBAN: FI48 8000 1502 1936 01

SWIFT/BIC: DABAFIHH

När du betalar medlemsavgiften skriv i betalningens meddelande fält din postadress och e-post adress, så kan vi nå er med Tjaldurs medlemsinformation. Du kan också skicka din kontaktinformation till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Alla som är intresserade av Färöarna och vänskapsföreningsarbete är välkomna att bli medlemmar!


Medlemsinformation – meddela oss om adressändringar! 

Mycket av vår medlemskommunikation sker i nätet, genom social media och via våra webbsidor för att spara på de små resurser vi har – att posta kostar mycket. Vi publicerar ett elektroniskt medlemsbrev på vår webbsida samt skickar den som e-post (kom ihåg att skicka oss era e-post adresser till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.). Medlemsbrevet utkommer 3-4 gånger om året. Ungefär vartannat år publiceras ett nummer av medlemstidningen Tjaldur Tiðindi som har postats till betalande medlemmar. Tidningen förvandlas till en nättdining det kommande året. Kallelse till årsmöte skickas ännu per post (till de betalande medlemmarna). Kom ihåg att informera oss om din adress ändras så skickar vi inte post i onödan och slösar på våra små resurser.

Kom med där det händer och kom också med i vår Facebookgrupp.


Vi ses! Vit síggjast!


Alt tað besta,

å styrelsens vägnar,


Eija Mäkivuoti,

Tjaldurs ordförande
Årsmötekallelse19 753
Bild: Silvurdrongur.

Kontakt //


Tjaldur – vänskapsföreningen Finland-Färöarna r.f.

www.tjaldur.fi // Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Följ oss på Facebook
www.facebook.com/tjaldur.fi // www.facebook.com/groups/118854656949/

Följ oss på Instagram
www.instagram.com/tjaldurfi/