Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Kära medlemmar och Tjaldur vänner,

Tjaldurs ÅrsmötekallelseKALLELSE TILL ÅRSMÖTE

Tjaldur - Vänskapsföreningen Finland-Färöarna r.f. håller stadgeenlige årsmöte torsdagen 9 maj 2019 kl. 19.00Ode Helsingfors centrumbibliotek, Tölöviksgatan 4, Helsingfors (grupprum 8, 2. vån.).

Behandlas stadgeenliga årsmötesärenden.

Möteshandlingarna delas ut vid mötet.


StyrelsenÅrsmötekallelse19 753
Bild: Eija Mäkivuoti.
Medlemsbrev 2, 2019

Tjaldurs ÅrsmötekallelseKALLELSE TILL ÅRSMÖTE

Tjaldur - Vänskapsföreningen Finland-Färöarna r.f. håller stadgeenlige årsmöte torsdagen 9 maj 2019 kl. 19.00 på Ode Helsingfors centrumbibliotek, Tölöviksgatan 4, Helsingfors (grupprum 8, 2. vån.).

Behandlas stadgeenliga årsmötesärenden.

Möteshandlingarna delas ut vid mötet.


StyrelsenTjaldur träffade nordiska systerföreningar i Malmö i mars 2019

Tjaldurs ordförande Eija nådde ut till de andra nordiska Färövänskapsföreningarna Samfundet Sverige-Färöarna och Norsk-Føroyisk Lag. En nätverkande Färöträff i Malmö stämdes för mars 2019.

Ordförande Eija Mäkivuoti och styrelsemedlemmarna Hanne Juga och Leena Appelqvist närvarade i det nätverkande programmet 22.–24.3. i Malmö. Programmet innehöll ett möte på Ungdomens Hus i Malmö och mer nätverkande verksamhet kring en Eivør konsert på Kulturhuset samt en gemensam middag.

Syftet med mötet var att påbörja en diskussion om en framtida samarbete mellan föreningarna. Alla deltagande var intresserade av att arrangera gemensamma tillställningar, kraftsamla på resurser och dela med sig kunskaper till varandra. Tjaldurs idé om hemma konsert festivalen HOYMA/Helsinki ska vara en av de gemensamma framtida samarbeten och den ska utvecklas som en turnerande festival i Helsinki, Stockholm och Oslo. Alla föreningarna känner för det tuffa klimatet att driva ett aktivt verksamhet med små medel och att ensamt arrangera evenemang och dylikt. Det får också en mer nordisk relevans om föreningarna samarbetar – det är inte många som stöder bilateral verksamhet i dagens läge.

Vi förmedlar mer när något mer praktiskt händer.

Se en bild från mötet på vår Instagram!Bilder av Tjaldur evenemang och aktiviteter

Du hittar bilder av Tjaldurs evenemang och aktiviteter på Tjaldurs Instagram. Följ oss gärna!Medlemsavgift – medlemmarnas stöd viktigare än någonsin!

Medlemmarnas stöd är oerhört viktigt för Tjaldurs fortsatta verksamhet och vi vill hjärtligt tacka våra medlemmar som stöder verksamheten genom att betala medlemsavgiften. All Tjaldurs verksamhet är riktad utåt åt alla men utan medlemmarnas stöd finns det inte resurser för en sådan omfattande verksamhet i framtiden då vår verksamhetsbidrag från Pohjola-Norden har reducerats. Det lägger mer krav på att medlemmarna faktiskt vill vara med och betala medlemsavgiften.Ett försök att hitta nya medlemmar genom en medlemskapskampanj

Tjaldur ska satsa på en kampanj under år 2019 på sociala medier och på gräsrotsnivå att nå ut även till en mer yngre medlemsskara för vi ämnar att hålla Tjaldur vid liv ännu ett tag i alla fall. I kampanjen ska vi också presentera vilka som är Tjaldurs betalande medlemmar. Vi kommer att kontakta olika medlemmar för att synliggöra deras berättelser och erfarenheter i Tjaldur och från Färöarna.Medlemsavgift 2019

Nu kan du betala Tjaldurs medlemsavgift för år 2019. Den ger dig en fin möjlighet att stöda och vara med i Tjaldurs mångfacetterade verksamhet. Tjaldurs medlemsavgift för år 2019 är 12 euro (6 euro för studerande).

Du kan betala medlemsavgiften till Tjaldurs konto:

IBAN: FI48 8000 1502 1936 01
SWIFT/BIC: DABAFIHH

När du betalar medlemsavgiften skriv i betalningens meddelande fält din postadress och e-post adress, så kan vi nå er med Tjaldurs medlemsinformation. Du kan också skicka din kontaktinformation till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Alla som är intresserade av Färöarna och vänskapsföreningsarbete är välkomna att bli medlemmar!Medlemsinformation – meddela oss om adressändringar! 

Mycket av vår medlemskommunikation sker i nätet, genom social media och via våra webbsidor för att spara på de små resurser vi har – att posta kostar mycket. Vi publicerar ett elektroniskt medlemsbrev på vår webbsida samt skickar den som e-post (kom ihåg att skicka oss era e-post adresser till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.). Medlemsbrevet utkommer 3-4 gånger om året. Vi håller också kontakt med våra medlemmar genom traditionella postutskick en eller två gånger årligen (till de betalande medlemmarna). Ungefär vartannat år publiceras ett nummer av medlemstidningen Tjaldur Tiðindi som vi postar till betalande medlemmar. Kom ihåg att informera oss om din adress ändras så skickar vi inte post i onödan och slösar på våra små resurser.

Kom med där det händer och kom också med i vår Facebookgrupp.


Vi ses! Vit síggjast!


Alt tað besta,
å styrelsens vägnar,


Eija Mäkivuoti,
Tjaldurs ordförandeÅrsmötekallelse19 753

Bild: Eija Mäkivuoti.

Kontakt //


Tjaldur – vänskapsföreningen Finland-Färöarna r.f.
www.tjaldur.fi // Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Följ oss på Facebook
www.facebook.com/tjaldur.fi // www.facebook.com/groups/118854656949/

Följ oss på Instagram
www.instagram.com/tjaldurfi/