Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Rakkaat jäsenet ja Tjaldur-ystävät,


Edellisestä jäsenkirjeestä on vierähtänyt aikaa ja vuosikin vaihtui kiiren vilkkaa. Näin ollen toivotamme jäsenillemme ihanaa pian alkavaa kevättä ja kerromme hieman mitä kulisseissa puuhataan.


Puheenjohtajamme Eija on vielä opintojen pyörteessä, joten sen vuoksi jäsentiedotus uutiskirjeen välityksellä on ollut verkkaista. Muistutammekin, että Facebook-sivuillamme ja -ryhmässämme on toiminta aktiivisempaa, ja tiedotamme siellä myös yhteistyökumppaneiden Färsaariin liittyvistä tapahtumista ja aktiviteeteista.


FO Havn 01 Makivuoti 753

[ Kuva: Eija Mäkivuoti, Tórshavn, 02.2018 ]
Jäsenkirje 1, 2018
Rakkaat jäsenet ja Tjaldur-ystävät,

Edellisestä jäsenkirjeestä on vierähtänyt aikaa ja vuosikin vaihtui kiiren vilkkaa. Näin ollen toivotamme jäsenillemme ihanaa pian alkavaa kevättä ja kerromme hieman mitä kulisseissa puuhataan.


Puheenjohtajamme Eija on vielä opintojen pyörteessä, joten sen vuoksi jäsentiedotus uutiskirjeen välityksellä on ollut verkkaista. Muistutammekin, että Facebook-sivuillamme ja -ryhmässämme on toiminta aktiivisempaa, ja tiedotamme siellä myös yhteistyökumppaneiden Färsaariin liittyvistä tapahtumista ja aktiviteeteista.

Toimintamme on muuntautunut viime vuosien varrella ja pyrimme kehittämään Tjalduria yhdistyksenä sekä sen harjoittamaa ystävyysseuratoimintaa. Yhtenä tausta-ajatuksena on toimia välittäjänä ihmisten välisille kohtaamisille "färsaarelaisissa" tunnelmissa. Tällä tarkoitamme intiimejä ja lämminhenkisiä tapahtumia ja toimintoja, joissa esitellään Färsaarelaista kulttuuria ja taidetta monipuolisesti. Pyrimme siis luomaan kestäviä yhteistyöverkostoja paikallisiin ja Färsaarelaisiin ruohonjuuritason kulttuuritoimijoihin, niin organisaatioihin kuin taiteentekijöihinkin, mutta myös ihan tavallisiin ihmisiin, joita Färsaaret jollain tavalla koskettaa.

Yksi esimerkki Tjaldurin uudesta toiminnasta oli elokuvaohjaaja Heiðrik á Heygumin vierailu Helsingissä viime vuoden marraskuussa. Tässä uutiskirjeessä on Leena Appelqvistin lyhyt katsaus sanoin ja kuvin Heiðrik á Heygymin vierailusta.

Tarkoituksenamme on jatkaa Tjaldurin POPUpResidency & Networking Sessions -vierailusarjaa, jonka ensimmäinen vieras Heiðrik á Heygum siis oli. Ensimmäisen pilotin yhteistyökumppaneina toimivat Walhalla, artArctica-verkosto ja maisteriohjelma Nordic Visual Studies and Art Education – NoVA Aalto Yliopistosta. Tällainen toiminta edellyttää rahoitusta ja Tjaldurin hallitus työstääkin apurahahakemuksia kyseistä toimintaa varten. Tarkoituksena olisi järjestää ainakin yksi vastaava vierailu ja tapahtuma myöhemmin tänä vuonna.

Puheenjohtajamme Eija on myös vieraillut oman gradutyöskentelynsä ohessa Färsaarilla viime lokakuussa, jolloin hän vihdoin pääsi tutustumaan Gøtassa järjestettävään HOYMA-festivaaliin ja sen käytännön järjestelyihin. Tjaldurin pitkäaikaisena tavoitteena on ollut järjestää vastaava, mutta pienimuotoisempi HOYMA/Helsinki-festivaali Helsingissä, samassa hengessä ja yhteistyössä sisarfestivaalien HOYMA ja HEIMA kanssa. Suunnitelmia puidaan kulisseissa, ja jos rahoitushakemukset onnistuvat, on tähtäimessä ensi vuoden puolella järjestää HOYMA/Helsinki-festivaali. Tiedotamme asiasta enemmän tuonnempana. Yksi suunniteltu esiintyjä, joka on lupautunut tulemaan HOYMA/Helsinkiin on färsaarelainen Hamraðun (akustisena, kolmihenkisenä kokoonpanona, kuten seuraavassa videossa).


*

Heiðrik á Heygum Helsingissä Tjaldurin vieraana 23.–28.11.2017

Färsaarelainen elokuvaohjaaja ja muusikko Heiðrik á Heygum oli Helsingissä Tjaldurin vieraana marraskuussa. Heiðrik on ohjannut useita lyhytelokuvia sekä musiikkivideoita, näiden joukossa tunnettuja färsaarelaisartisteja kuten Eivør, Byrta ja ORKA. Heiðrik tekee myös itse musiikkia ja on ohjannut omia musiikkivideoitaan.

Perjantaina kokoonnuimme ravintola Ilvekseen syömään. Ruokailun lomassa ehdimme hieman tutustua vieraaseemme ja vaihtaa kuulumisia tuttujenkin kesken. Lauantaina 25.11. kokoonnuimme ajoissa järjestelemään tapahtumapaikalle, joka oli Rupla-niminen kahvila Kalliossa. Heiðrik aloitti näyttämällä kolme lyhytelokuvaansa: Waves, Skuld ja Dalur. Elokuvien aiheet olivat erilaisia; näimme niin kauhuelokuvan kuin ohjaajan omasta isoäidistä kertovan dokumenttipätkänkin. Sitten oli musiikkivideoiden vuoro. Näimme monta erilaista taidonnäytettä, jokainen omalla tavallaan hieno. Katselun jälkeen Heiðrik kertoi elokuvistaan ja niiden taustoista ja vastaili yleisön kysymyksiin. Mukavan illan päätteeksi suuntasimme vielä syventämään Suomen ja Färsaarten välisiä suhteita läheiseen ravintolaan.

Vierailu oli erittäin onnistunut ja mukavan erilainen kuin aiemmat tähänastiset Tjaldurin järjestämät vierailut. On ilo saada tutustua monipuolisesti färsaarelaisiin ja Färsaarten kulttuuritarjontaan!

Voit tutustua Heiðrik á Heygumin elokuviin ja musiikkivideoihin hänen Vimeossaan.

Alla muutama kuva Heiðrik á Heygumin vierailusta, lisää tunnelmia löytyy Tjaldurin Instagramista.Heidrik Helsinki 1 753px

[ Kuva: Eija Mäkivuoti, Heiðrik á Heygum, Networking Session pt.1, Rupla, 11.2017 ]


Heidrik Helsinki 2 753px

[ Kuva: Madz Allen Centina, Heiðrik á Heygum, Networking Session pt.1, Rupla, 11.2017 ]


Heidrik Helsinki 3 753px

[ Kuva: Eija Mäkivuoti, Heiðrik á Heygum Helsingissä 11.2017 ]


*


JÄSENINFO

Jäsenmaksu 2018

Voit jo maksaa vuoden 2018 jäsenmaksun. Maksamalla jäsenmaksusi olet mukana Tjaldurin monipuolisessa toiminnassa. Tjaldurin vuoden 2018 jäsenmaksu on 12 euroa (opiskelijoille 6 euroa). 

Maksa jäsenmaksusi Tjaldurin tilille: 

IBAN: FI48 8000 1502 1936 01  

SWIFT/BIC: DABAFIHH

Lisää jäsenmaksua maksaessasi maksun viestikenttään myös osoitteesi ja sähköpostiosoitteesi, jotta voimme lähettää sinulle jäsentiedotteita ja muuta jäseninformaatiota. Voit myös vaihtoehtoisesti lähettää yhteystietosi osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Tjaldur kiittää maksavia jäseniaan sydämellisesti toimintamme tukemisesta.Jäsentiedotus

Tiedotamme jäseniämme pääasiassa sähköisesti verkkosivujemme ja sosiaalisen median välityksellä. Julkaisemme sähköistä jäsenkirjettä verkkosivuillamme ja se myös lähetetään sähköpostitse. Jäsenkirje julkaistaan 2-4 kertaa vuodessa. Pidämme myös yhteyttä tavanomaisilla postilähetyksillä kerran tai kahdesti vuodessa. Noin joka toinen vuosi julkaisemme Tjaldur Tiðindi -jäsenlehden, jonka postitamme maksaville jäsenillemme.

Tule mukaan tapahtumiin, joihin osallistumme tai joita järjestämme. Liity myös Facebook-ryhmäämme.Nähdään! Vit síggjast!

Alt tað besta,
hallituksen puolesta,

Eija Mäkivuoti,
Tjaldurin puheenjohtaja

FO Havn 01 Makivuoti 753

[ Kuva: Eija Mäkivuoti, Tórshavn, 02.2018 ]


Yhteystiedot //


Tjaldur – ystävyysseura Suomi-Färsaaret ry.
www.tjaldur.fi // Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Seuraa meitä Facebookissa
www.facebook.com/tjaldur.fi  //  www.facebook.com/groups/118854656949/

Seuraa meitä Instagramissa
www.instagram.com/tjaldurfi/