Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Kära medlemmar och Tjaldur vänner,


Det är ett tag sedan ni hörde något från oss i styrelsen och året byttes ut i rask takt. På grund av detta så får vi önska istället våra medlemmar en härlig och frisk kommande mars månad och berätta om vad som pågår i kulisserna.

Vår ordförande Eija studerar ännu och det har upptagit det mesta av hennes tid. På grund av det har det inte varit så aktivt när det gäller Tjaldurs nyhetsbrev. Vi vill påminna er att vi är mer aktiva på våra Facebook-sidor och -grupp. Där informerar vi även om våra samarbetspartners aktiviter och evenemang som berör Färöarna.


FO Havn 01 Makivuoti 753

 [ Bild: Eija Mäkivuoti, Tórshavn, 02.2018 ]
Medlemsbrev 1, 2018Kära medlmmar och Tjaldur vänner,

Det är ett tag sedan ni hörde något från oss i styrelsen och året byttes ut i rask takt. På grund av detta så får vi önska istället våra medlemmar en härlig och frisk kommande mars månad och berätta om vad som pågår i kulisserna.

Vår ordförande Eija studerar ännu och det har upptagit det mesta av hennes tid. På grund av det har det inte varit så aktivt när det gäller Tjaldurs nyhetsbrev. Vi vill påminna er att vi är mer aktiva på våra Facebook-sidor och -grupp. Där informerar vi även om våra samarbetspartners aktiviter och evenemang som berör Färöarna.

Tjaldurs aktiviter har förändrats de senaste åren och vårt ändamål är att utveckla Tjaldur och dess aktiviteter som en vänskapsförening. Ett av våra mål är att verka som en förmedlare mellan möten i ett “färöiskt anda”. Med detta menar vi arrangemang av intima och hjärtliga aktiviteter och evenemang som presenterar Färöisk kultur och konst på ett omfattande sätt. Vi strävar efter att skapa hållbara nätverk av samarbete mellan lokala och färöiska gräsrots organisationer och kulturaktörer, men även mellan helt vanliga människor som berörs av Färöarna på något sätt.

Ett exempel av detta nya verksamhet är filmdirektör Heiðrik á Heygums besök i Finland förra året i november. Du hittar en kort beskrivning i ord och bild om Heiðrik á Heygums besök som är gjord av Leena Appelqvist.

Vi har i tankarna att fortsätta med Tjaldurs POPUpResidency & Networking Sessions, ett serie av konstnärsbesök till Helsingfors, där Heiðrik á Heygum piloterade som Tjaldurs första gäst. Våra samarbetspartners för den piloterande första delen var Walhalla, artArctica nätverket och magisterprogrammet Nordic Visual Studies and Art Education – NoVA från Aalto Universitet. Sådant verksamhet förutsätter utomstående finansiering och det arbetar Tjaldurs styrelse omgående med (att ansöka om medel för dessa kommande aktiviteter). Vår avsikt är att arrangera ett liknande besök och evenemang senare i år.

Tjaldurs ordförande Eija gästade förra året i oktober den färöiska festivalen HOYMA som arrangeras i Gøta på Färöarna. Tjaldurs långvarande avsikt har varit och är att arrangera en liknande festival i en lite mindre skala, som vi kallar HOYMA/Helsinki, i samma anda och i samarbete med de färöiska systerfestivalerna HOYMA och HEIMA. Tjaldurs styrelse arbetar i kulisserna med dess planering och ansöker om medel för finansiering av festivalen. Avsikten är att arrangera HOYMA/Helsinki nästa år. Vi informerar om hur planerna framskrider vid ett senare tillfälle. En av de planerade deltagarna är färöiska Hamradun (i en akustisk version med tre medlemmar, enligt denna video).

*

Heiðrik á Heygum på besök i Helsingfors den 23–28.11.2017

Den färöiska regissören och musikern Heiðrik á Heygum var i Helsingfors som Tjaldurs gäst i november. Heiðrik har regisserat flera kortfilmer och musikvideor, bl.a. för kända färöiska artister som Eivør, Byrta och ORKA. Heiðrik är också själv musiker och har regisserat sina egna musikvideor.

På fredagen träffades vi på restaurang Ilves. Medan vi åt hann vi bli bekanta med varandra, Heiðrik och vi Tjaldur-medlemmar. På lördagen samlades vi på Café Rupla i Berghäll i god tid innan själva evenemangen började, så vi hann göra i ordning där. Heiðrik började med att visa tre av sina kortfilmer: Waves, Skuld och Dalur. Filmerna var väldigt olika; vi såg en skräckfilm och en dokumentärfilm som handlade om regissörens farmor. Efter det såg vi flera olika musikvideor, alla vackra på sitt eget sätt. Därefter berättade Heiðrik om sina filmer och videor och svarade på publikens frågor. Det var en trevlig kväll där vi främjade  kontakter och vänskapsband mellan Finland och Färöarna. Kvällen avslutades på en restaurang som låg nära.

Du kan bekanta dig med Heiðrik á Heygums filmer och musikvideon på hans Vimeo.

Nedan några bilder av kvällen, mer hittar du på Tjaldurs Instagram.Heidrik Helsinki 1 753px

[ Bild: Eija Mäkivuoti, Heiðrik á Heygum, Networking Session pt.1, Rupla, 11.2017 ]


Heidrik Helsinki 2 753px

[ Bild: Madz Allen Centina, Heiðrik á Heygum, Networking Session pt.1, Rupla, 11.2017 ]


Heidrik Helsinki 3 753px

[ Bild: Eija Mäkivuoti, Heiðrik á Heygum i Helsingfors 11.2017 ]*


MEDLEMSINFORMATION


Medlemsavgift 2018

Du kan betala medlemsavgiften för år 2018 till Tjaldurs konto:

IBAN: FI48 8000 1502 1936 01 

SWIFT/BIC: DABAFIHH

Tjaldurs medlemsavgift för år 2018 är 12 euro (6 euro för studerande).

När du betalar medlemsavgiften skriv i betalningens meddelande fält din postadress och e-post adress, så kan vi nå er med Tjaldurs medlemsinformation. Du kan också skicka din kontaktinformation till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Tjaldur vill hjärtligt tacka våra medlemmar som stöder verksamheten genom att betala medlemsavgiften.Om medlemskommunikation

Mycket av vår medlemskommunikation sker i nätet, genom social media och via våra webbsidor. Vi publicerar ett elektroniskt medlemsbrev på vår webbsida samt att skickar den som e-post (kom ihåg att skicka oss era e-post adresser till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.). Medlemsbrevet utkommer 2-4 gånger om året. Vi håller också kontakt med våra medlemmar genom traditionella postutskick en eller två gånger årligen. Ungefär vartannat år publiceras ett nummer av medlemstidningen Tjaldur Tiðindi som vi postar till betalande medlemmar.

Kom med där det händer och kom också med i vår Facebookgrupp.Vi ses! Vit síggjast!


Alt tað besta,
å styrelsens vägnar,

Eija Mäkivuoti,
Tjaldurs ordförandeFO Havn 01 Makivuoti 753

 [ Bild: Eija Mäkivuoti, Tórshavn, 02.2018 ]

Kontakt //


Tjaldur – vänskapsföreningen Finland-Färöarna r.f.
www.tjaldur.fi // Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Följ oss på Facebook
www.facebook.com/tjaldur.fi  //  www.facebook.com/groups/118854656949/

Följ oss på Instagram
www.instagram.com/tjaldurfi/