Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Kära medlemmar och Tjaldur vänner,

Det kommande året startar för Tjaldur i arktiska tecken. Tjaldur medverkar i olika former i konstfestivalen artArctica som äger rum i Helsingfors 11-13 februari. Festivalen arrangeras i ett relativt nytt konstutrymme Vapaan Taiteen Tila i Sörnäs, Vilhonvuorenkuja 15-16.

Festivalen har inviterat färöiska singer-songwritern Benjamin för att uppträda på festivalens öppningsdag den 11 februari kl. 21.00. Tjaldur, Danska ambassaden i Helsingfors samt Nordens Hus på Färöarna stöder Benjamins vistelse i Helsingfors och möjliggör hans deltagande i artArctica-festivalen. Biljetter (10 €) till konserten kan köpas genom festivalens mecenatkampanj: https://mesenaatti.me/en/artarctica2016

artArctica 753pxMedlemsbrev 1, 2016

Nyheter, kommande verksamhet och medlemsinformation


Kära medlemmar och Tjaldur vänner,

Det kommande året startar för Tjaldur i arktiska tecken. Tjaldur medverkar i olika former i konstfestivalen artArctica som äger rum i Helsingfors 11-13 februari. Festivalen arrangeras i ett relativt nytt konstutrymme Vapaan Taiteen Tila i Sörnäs, Vilhonvuorenkuja 15-16. 

Festivalen har inviterat färöiska singer-songwritern Benjamin för att uppträda på festivalens öppningsdag den 11 februari. kl. 21.00. Biljetter (10 €) till konserten kan köpas genom festivalens mecenatkampanj: https://mesenaatti.me/en/artarctica2016

artArctica 753px

Bild: artArctica-festivalbanderoll (foto av Tiina Itkonen).

Tjaldur, Danska ambassaden i Helsingfors samt Nordens Hus på Färöarna stöder Benjamins vistelse i Helsingfors och möjliggör hans deltagande i artArctica-festivalen.

Sponsor 149px Embassy UK          13270 775cc1b4 793f 4a60 89ee 06674ab636ad


Tjaldurs ordförande Eija Mäkivuoti och Färöfondens stipendiat 2014, Mariann Hansen, presenterar Eijas fotobok Birgits trägård på festivalen på fredag 12 februari kl. 18.00. Birgits trädgård-fotoutställning visas också på festivalen.


Mariann 753px

Foto: Mariann Hansen läser texter ur Birgits trådgård-fotobok på färöiska på artArctica-festivalen. Foto tagen i Tórshavn i juli 2015 av Eija Mäkivuoti.


Tjaldurs 40-årsjubileumstidning Tjaldur Tiðindi kan läsas på festivalens Arctic Café. Du kan också ta med din egen kopia därifrån. Systerföreningen Uppik medverkar också i festivalen (bl. a. med en utställning av Tiina Itkonen).

Mer information om själva festivalen hittar du på http://www.artarctica.com/festival/

Festivalens program hittar du här http://www.artarctica.com/festival/programme/

benjamin 753px

Foto: Färöiska singer-songwriter Benjamin uppträder på artArctica-festivalen.


Benjamin ska också spela live i Yle Fems Efter Nio-program 15.2. kl. 21.00 så se gärna honom där om du inte hinner till själva konserten i Helsingfors. Efter Nio: http://svenska.yle.fi/program/efter-nio / Direktlänk till episod 9, 15.2. http://areena.yle.fi/1-3160448

Intervju med Benjamin i HelsinkiTimes: http://www.helsinkitimes.fi/culture/culture/culture3/13772-faroese-voodoo-to-enchant-helsinki.htmlGrannföreningen Samfundet Sverige-Färöarna informerar


Samfundet Sverige-Färöarna arrangerar en gruppresa i september 2016. Det rör sig om en kulturresa till Färöarna med språk och historia som tema 15-20 september, torsdag till tisdag. Det blir en natt við Gjógv, en annan i Klaksvík och tre nätter i Tórshavn. Det sker i samarbete med resebyrån Islandia och priset kommer i alla fall att ligga under 15 000 SEK inklusive flyg från Arlanda till Kastrup och Vágar t/r.

"Vi går nu ut och ber om intresseanmälningar och det blir spännande att se om det finns intresse. Det vore jätteroligt om några från Tjaldur ville komma med!", hälsar Nanna Hermansson.

Om Tjaldurs medlemmar är intresserade vänligen kontakta samfundets ordförande Nanna Hermannsson, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mer information om samfundet: http://samfundet-sverige-faroarna.seMedlemsavgift 2016

Medlemmar kan betala medlemsavgiften för år 2016 till Tjaldurs konto:

IBAN: FI48 8000 1502 1936 01 

SWIFT/BIC: DABAFIHH

Tjaldurs medlemsavgift för år 2016 är 12 euro (6 euro för studerande). När du betalar medlemsavgiften skriv i betalningens meddelandefält din postadress och e-post adress, så kan vi nå er med Tjaldurs medlemsinformation. Du kan också skicka din kontaktinformation till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Tjaldur vill hjärtligt tacka våra medlemmar som stöder verksamheten genom att betala medlemsavgiften.Medlemsinformation

Mycket av vår medlemskommunikation sker på nätet, genom social media och via våra webbsidor. Vi publicerar ett elektroniskt medlemsbrev på vår webbsida samt skickar det som e-post (kom ihåg att skicka oss era e-postadresser till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.). Medlemsbrevet utkommer 3-4 gånger om året.

Kom med där det händer och kom också med i vår Facebookgrupp. Vi ses! Vit síggjast!Alt tað besta,

å styrelsens vägnar,


Eija Mäkivuoti,

Tjaldurs ordförande
Kontakt //

Tjaldur – vänskapsföreningen Finland-Färöarna r.f.

www.tjaldur.fi // Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


Följ oss på facebook

www.facebook.com/tjaldur.fi  //  www.facebook.com/groups/118854656949/