Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Rakkaat jäsenet ja Tjaldur-ystävät,

Tjaldurin tuleva vuosi alkaa arktisissa merkeissä. Tjaldur osallistuu eri tavoin Helsingissä 11.–13.2. järjestettäville artArctica-taidefestivaaleille. Festivaali järjestetään uudessa Vapaan Taiteen Tilassa Sörnäisissä (Vilhonvuorenkuja 15-16).

Festivaali on kutsunut färsaarelaisen singer-songwriter Benjaminin esiintymään festivaalin avajaispäivänä torstaina 11. helmikuuta klo 21.00. Tjaldur, Tanskan suurlähetystö Helsingissä ja Färsaarten Pohjolan Talo tukevat Benjaminin Helsingin matkaa ja osallistumista artArctica-festivaaleille. Lippuja konserttiin voi hankkia festivaalin mesenaattikampanjan kautta (liput 10 €): https://mesenaatti.me/en/artarctica2016

artArctica 753pxJäsenkirje 1, 2016

Uutisia, tulevaa toimintaa ja jäseninfoa


Rakkaat jäsenet ja Tjaldur-ystävät,

Tjaldurin tuleva vuosi alkaa arktisissa merkeissä. Tjaldur osallistuu eri tavoin Helsingissä 11.–13.2. järjestettäville artArctica-taidefestivaaleille. Festivaali järjestetään uudessa Vapaan Taiteen Tilassa Sörnäisissä (Vilhonvuorenkuja 15-16). 

Festivaali on kutsunut färsaarelaisen singer-songwriter Benjaminin esiintymään festivaalin avajaispäivänä torstaina 11. helmikuuta klo 21.00. Lippuja konserttiin voi hankkia festivaalin mesenaattikampanjan kautta (liput 10 €): https://mesenaatti.me/en/artarctica2016


artArctica 753px

Kuva: artArctica-festivaalin banderolli (valokuva: Tiina Itkonen).

Tjaldur, Tanskan suurlähetystö Helsingissä ja Färsaarten Pohjolan Talo tukevat Benjaminin Helsingin matkaa ja osallistumista artArctica-festivaaleille.

Sponsor 149px Embassy UK          13270 775cc1b4 793f 4a60 89ee 06674ab636ad


Tjaldurin puheenjohtaja Eija Mäkivuoti ja Färsaarirahaston stipendiaatti 2014, Mariann Hansen, esittelevät Eijan Birgitin puutarha -valokuvakirjaa festivaaliperjantaina klo 18.00. Esillä festivaalilla on myös Birgitin puutarha -valokuvanäyttely.


Mariann 753px

Kuva: Mariann Hansen lukee fäärinkielellä tekstejä Birgitin puutarha -valokuvakirjasta artArctica-festivaaleilla. Kuvan otti Eija Mäkivuoti Tórshavnissa heinäkuussa 2015.


Tjaldurin 40-vuotisjuhlalehti Tjaldur Tiðindi on luettavissa festivaalin Arctic Caféssa. Sieltä voit myös hakea lehdestä ilmaiskappaleen. Sisayhdistyksemme Uppik osallistuu myös festivaaliin (esillä mm. Tiina Itkosen valokuvanäyttely).

Lisäinformaatiota festivaalista: http://www.artarctica.com/festival/

Festivaalin ohjelma: http://www.artarctica.com/festival/programme/benjamin 753px

Kuva: Färsaarelainen singer-songwriter Benjamin esiintyy artArctica-festivaaleilla.


Benjaminin näkee myös esiintyvän livenä Yle Femin tv-ohjelmassa Efter Nio torstaina 15.2. jos et pääse Helsingin konserttiin. Efter Nio-ohjelma: http://svenska.yle.fi/program/efter-nio / Suora linkki jaksoon 9, 15.2. http://areena.yle.fi/1-3160448

Benjaminin haastattelu HelsinkiTimesissa: http://www.helsinkitimes.fi/culture/culture/culture3/13772-faroese-voodoo-to-enchant-helsinki.htmlNaapuriyhdistys Samfundet Sverige-Färöarna tiedottaa

Samfundet Sverige-Färöarna järjestää ryhmämatkan Färsaarille syyskuussa 2016. Kyseessä on kulttuurimatka, jonka aiheena on kieli ja kulttuuri. Matkan ajankohta on 15.–20. syyskuuta, torstaista tiistaihin. Yksi yö yövytään Gjógvissa, toinen Klaksvíkissa ja kolme yötä Tórshavnissa. Matka järjestetään yhteistyössä matkatoimisto Islandian kanssa ja matkan hinta tulee olemaan alle 15 000 ruotsin kruunua (SEK) ja sisältää meno-paluu lennot Arlandasta ja Kastrupin kautta Vágariin.

"Etsimme nyt matkasta kiinnostuneita ilmoittautuneita ja on jännittävää nähdä, jos kiinnostusta ilmenee. Olisi erittäin hauskaa jos Tjaldurin jäsenistä jotkut haluaisivat tulla mukaan!", kertoo Nanna Hermansson.

Matkasta kiinnostuneet Tjaldurin jäsenet voivat olla yhteydessä puheenjohtaja Nanna Hermanssoniin, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisäinformaatiota Samfundet Sverige-Färöarna -yhdistyksestä: http://samfundet-sverige-faroarna.seJäsenmaksu 2016

Jäsenet voivat suorittaa vuoden 2016 jäsenmaksun Tjaldurin tilille:

IBAN: FI48 8000 1502 1936 01 
SWIFT/BIC: DABAFIHH

Tjaldurin vuoden 2016 jäsenmaksu on 12 euroa (opiskelijoille 6 euroa). Lisää jäsenmaksua maksaessasi maksun viestikenttään osoitteesi ja sähköpostiosoitteesi, jotta voimme lähettää sinulle jäsentiedotteita ja muuta jäseninformaatiota. Voit myös lähettää yhteystietosi osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Tjaldur kiittää sydämellisesti jäsenmaksun suorittaneita jäseniä tuesta.Jäsentiedotus

Tiedotamme jäseniämme pääasiassa sähköisesti verkkosivujemme ja sosiaalisen median välityksellä. Julkaisemme sähköistä jäsenkirjettä verkkosivuillamme ja se myös lähetetään sähköpostitse (muistakaa siis ilmoittaa sähköpostiosoitteenne meille osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.). Jäsenkirje julkaistaan 3-4 kertaa vuodessa.

Tule mukaan tapahtumiin, joihin osallistumme tai joita järjestämme. Liity myös Facebook-ryhmäämme.

Nähdään! Vit síggjast!Alt tað besta,

hallituksen puolesta,


Eija Mäkivuoti,

Tjaldurin puheenjohtaja
Yhteystiedot //

Tjaldur – ystävyysseura Suomi-Färsaaret ry.

www.tjaldur.fi // Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Seuraa meitä Facebookissa

www.facebook.com/tjaldur.fi  //  www.facebook.com/groups/118854656949/