Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Kära medlemmar och Tjaldur vänner,

med årets sista medlemsbrev vill vi önska er en God Jul och ett Gott Nytt År 2016. I år arbetade vi med jubileumstidningen samt arrangerade en 40-årsfest och en mottagning tillsammans med ambassadör Jette Nordam på Danska ambassaden. Festen och mottagningen var intima och hade en varm stämning. Vi har lagt några bilder från festen och mottagningen på Tjaldurs facebook grupp och på vår webbsida.

Joulutervehdys Tjaldur 753pxMedlemsbrev 4, 2015

Nyheter, kommande verksamhet och medlems information


Kära medlemmar och Tjaldur vänner,


med årets sista medlemsbrev vill vi önska er en God Jul och ett Gott Nytt År 2016. I år arbetade vi med jubileumstidningen samt arrangerade en 40-årsfest och en mottagning tillsammans med ambassadör Jette Nordam på Danska ambassaden. Festen och mottagningen var intima och hade en varm stämning. Vi har lagt några bilder från festen och mottagningen på Tjaldurs facebook grupp och på vår webbsida.

(Vi skickade medlemsbrevet i pappersformat tillsammans med jubileumstidningen till våra medlemmar och samarbetspartner.) Du håller i din hand en 40-årsjubileumsversion av vår medlemstidning Tjaldur Tíðindi. I tidningen kommer vi ihåg Tjaldurs aktiviteter och de personer som har varit aktiva i föreningen under våra 40 år men vi presenterar också nutiden, t.ex. genom texter av en av våra nyaste medlemmar, Anna Leppänen och av Brandur Enni som var Färöfondsstipendiat år 2012.

Vi har också i några texter hyllat vår kära Agnete Sippel, Tjaldurs långvariga eldsjäl och verksamhetsledare, och Ingmar Svedberg som var en trogen Färövän och en mycket långvarig styrelsemedlem. Tidningen är färgrik och hyllar vår bilaterala verksamhet under de magnifika fyrtio åren – i texterna beskrivs lite det traditionella men också mycket av det nutida Färöarna – från Tjaldurs synvinkel. Med finns givetvis bilder av får och berg...

År 1995 publicerades det en 20-årsjubileumsbok som heter Där gräset alltid gror. Där kan man läsa om Tjaldurs 20 första år och om personer som varit med i och aktiva i denna vänskapsförening. Jag hittade boken i Tjaldurs arkiv på Pohjola-Norden och kunde använda den som källmaterial. Jag läste den och annat som jag hittat från arkivet. Från dessa sidor fann jag en stor vördnad och respekt för alla dessa personer som arbetat för en bilateral vänskap och samarbete under flera decenniers tid. Den boken skall vi lägga som PDF till Tjaldurs webbsidor och där kan man läsa mer i detalj om de personer som grundat vår förening. (Där gräset alltid gror-PDF hittar du nu här.)


Medlemskap / medlemsavgift 2015 & 2016 / lottning åt medlemmar

Tjaldur vill hjärtligt tacka våra medlemmar som stött vår verksamhet under åren. Ni som står på listan som medlemmar men inte har betalat medlemsavgift för år 2015, hör av er till oss (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) om ni ännu vill vara Tjaldurs medlemmar eller om ni inte vill få information från oss.

Vi lottar ut 3 Birgits trädgård-fotoböcker till medlemmar som betalar eller har betalat medlemsavgiften för år 2015. Vi välkomnar också nya medlemmar för år 2016 till denna utlottning och medlemskap.

Medlemsavgiften för 2016 fastställdes på årsmötet 28.4.2015. Medlemsavgiften för 2015 och 2016 är 12 euro (studerande 6 euro).

Vi uppdaterar vår postningslista, så skicka er post adress och e-post adress åt oss till den ovannämnda e-post adressen (eller lägg till informationen när ni betalar medlemsavgift). Tack!

Information om hur du kan betala medlemsavgiften hittar du på vår webbsida och på sista sidan av jubileumstidningen.

Mycket av vår medlemskommunikation sker i nätet, genom social media och via våra webbsidor. Vi publicerar medlemsbrevet på vår webbsida samt att skickar den som e-post (kom ihåg att skicka oss era e-post adresser till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.).


Alt tað besta, å styrelsens vägnar,

Eija Mäkivuoti,
Tjaldurs ordförande

PS. Det hade smygit några skrivfel i jubileumstidningen. En som vi vill korrigera (tack för korrektur, Thomas Rosenberg) är bildtext på sidan 6-7 där det påstås att det är en strandskata i bilden, vilket det inte är – det är en en rödspov (Limosa limosa). Tjaldur ber om ursäkt för feltolkning.
Kontakt //

Tjaldur – vänskapsföreningen Finland-Färöarna r.f.

www.tjaldur.fi // Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


Följ oss på facebook

www.facebook.com/tjaldur.fi // www.facebook.com/groups/118854656949/