Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Rakkaat jäsenet ja Tjaldur-ystävät,

Tjaldurin joulutervehdys


Tjaldur toivottaa kaikille jäsenilleen, ystävilleen ja yhteistyökumppaneilleen hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!Jäsenkirjeen sisältö:


1. Joulutervehdys

2. Kuluneesta vuodesta ja tulevia suunnitelmia

3. Jäsentietoa​Årsmötekallelse22 753px

 


Jäsenkirje 2, 2023

Tjaldurin joulutervehdys


1. Joulutervehdys

Tjaldur - Ystävyysseura Suomi-Färsaaret ry. toivottaa kaikille jäsenilleen, ystävilleen ja yhteistyökumppaneilleen hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Kiitämme tuestanne, yhteistyöstänne ja ystävyydestänne.

Tämän vuoden joulutervehdyksen kuvituksen on tehnyt hallituksen jäsenemme kuvataiteilija, kuvittaja ja sarjakuvataiteilija Matilda Löytty. Kiitos valtavan hienosta kuvasta jälleen! Matildaa voi seurata esimerkiksi Instagramissa @matildraws.

Päätämme vuotemme katseella tulevaan ja toivomme parempaa tulevaa vuotta.


2. Kuluneen vuoden toimintaa ja tulevia suunnitelmia

Tänä vuonna Tjaldur on panostanut mahdollistamaan kokouskäytäntöjä, joihin voi osallistua etänä. Olemme hankkineet ja harjoitelleet käyttämään kokoustekniikkaa, joka parantaa kokousten laatua. Tällainen esimerkki on tämän vuoden vuosikokous, johon osallistui jäseniä etänä eri puolilta Suomea ja Ruotsia. Tässä työssä me käytämme videokonferenssiohjelma Zoomia. Hallitus on liikkuvainen ja kiireinen, joten pystymme tavoittamaan toisemme etäkokousten kautta. Resurssit ja jaksaminen eivät aina oikein riitä, joten pidämme myös yhteyttä sähköpostikokousten välityksellä.

Tjaldur on toipumassa kovista iskuista ja olemme päättäneet kokeilla uusia tapoja toimia, oppia lisää esimerkiksi erilaisten hankkeiden koordinoimisesta ja mahdollistamisesta. Olemme myös keränneet tarinoita ja kuvia, joita voimme välittää tulevassa Tjaldur Tiðindi-lehdessä. Lehteä on toimitettu kulisseissa vaikka julkaisu onkin rahoituksen puutteessa siirtynyt ensi keväälle. Tällaisen toiminnan kautta tavoitteena on myös uudistua toimijana asioiden ja tilanteiden muuttuessa sekä löytää uusia yhteistyökumppaneita ja pysyä ajankohtaisena vähäisistä resursseistamme huolimatta.

Tjaldur on esimerkiksi mukana koordinoimassa Pohjoismaista taidehanketta With the River, pt. 3, jossa työskentelee ryhmä pohjoismaisia taiteilijoita eri vesistöjen ääreellä. Hanke on osa moniosaista laajempaa taideprosessia, joka toteutuu vuosina 2023-2025. Hankkeesta valmistuu vuonna 2025 näyttely sekä mahdollisesti julkaisu. Taiteilijoiden ensimmäisen ryhmätyöskentelyn puitteissa järjestettiin taiteilijatapaaminen Studio Jalassa Haaparannalla Ruotsissa yhdessä yhteistyökumppanimme Jala konst och hantverk –yhdistyksen kanssa. Kirjoitamme taiteilijoiden tämän vuoden ensimmäisestä työvaiheesta HaaparantaTorniossa ja Tornionjokilaaksossa tulevaan jäsenlehteen sekä teemme tunnelmista tarinoita sosiaaliseen mediaan vuoden vaihteessa. Hanketyötä tukee muun muassa Pohjoismainen kulttuurirahasto.

Tjaldurin perustoimintaa ja hallintoa tukee Pohjola-Nordenin kautta Svenska kulturfonden. Kiitos tuestanne, ilman sitä Tjaldur ei olisi toimintakykyinen. Tjaldur ylläpitää esimerkiksi kaksikielistä verkkosivustoa, jota on tarkoitus myös kehittää tulevana vuonna.

Monta ongelmaa kohdannutta Färsaarirahastoa ja sen stipendiaattien vierailuja yritämme jälleen tauon jälkeen mahdollistaa ja tähtäimessä on julkaista alkuvuodesta kolme ehdokasta, jotka esitellään Tjaldurin sosiaalisessa mediassa. Heistä yksi valitaan vierailemaan Helsingissä noin viikon ajan ensi keväänä ja vierailun yhteydessä järjestämme tapaamisen, jossa stipendiaatti esittelee omaa toimintaansa. Tämä edellyttää, että yhteistyö Pohjola-Nordenin tukisäätiön kanssa ja tuki sieltä vierailijan kuluihin toteutuu.

Tänä vuonna Tjaldur on osallistunut  ja osallistuu myös ensi vuonna vuotuisiin Pohjoismaisiin talvipäiviin, jotka tapahtuvat aina helmikuussa Helsingissä.

Vuonna 2023 Tjaldur juhlisti muun muassa Färsaarten Pohjolan taloa, joka täytti 40 vuotta sekä pitkäaikaista jäsentäään, hallituksen entistä puheenjohtajaa ja Kunnia-Tjaldur Fredrik Forsbergiä, joka täytti kunnioitettavat 80 vuotta. Myös Tjaldurin hallituksen jäsen ja Kunnia-Tjaldur Aira-Liisa Roiha vietti 80-vuotisjuhlaansa tänä vuonna. Tuli myös kuluneeksi 100 vuotta siitä, kun färsaarelainen kuvanveistäjä ja graafikko Janus Kamban syntyi. Hän osallistui esimerkiksi Färsaarten taideyhdistyksen Listafelag Føroya perustamiseen ja Färsaarten taidemuseon eli Listasavn Förøyan syntyyn. Hänestä kerromme lisää tulevassa jäsenlehdessä. Onnea vielä kaikille!

Työskentelin tänä vuonna taiteilijan roolissani Färsaarilla maaliskuussa ja elokuussa. Pääsin ensimmäistä kertaa äänestämään Färsaarilta kirjeitse tämän vuoden eduskuntavaaleissa. Vaalikahvit join Café List –kahvilassa seurassani Tjaldurin färsaaristipendiaatti vuodelta 2014, Mariann Hansen.

Ensi vuonna on tarkoitus jatkaa perustoimintaamme ja hankekoordinointia, pyrkiä oppimaan uutta sekä jatkamalla yhteistyötä esimerkiksi Suomenlahden ylitse ruotsalaisen Samfundet för Sverige och Färöarna –sisaryhdistyksemme kanssa. Yhteiseksi suunniteltu toiminta kariutui pahasti koronan vuoksi. Kaikenlaista on siis suunnitteilla – tahdin määrittelee voimavarat sekä rahallinen tuki, jota on vuosittain haettava.3. JÄSENTIETOA

Jäsenmaksun 2023 muistutus

Voit vielä maksaa jäsenmaksusi tälle vuodelle ja tukea Tjaldurin toimintaa.

Tjaldurin vuoden 2023 jäsenmaksu on 15 euroa (opiskelijoille 7 euroa). Jos haluat alkaa Tjaldurin tukijäseneksi, maksa 50 euroa Tjaldurin tilille (tai valinnainen summa, joka on yli 15 euroa). Niin yksityishenkilöt kuin muut yhdistykset tai seurat voivat toimia tukijäseninä. Teemme tukijäsenille 2024 vuosikalenterin, johon tulee 12 erilaista kuvaa Färsaarilta. Tiedotamme kalenterista erikseen ensi vuoden alussa, jos joku haluaa sellaisen meiltä tilata.


Maksa jäsenmaksusi Tjaldurin tilille:

IBAN: FI48 8000 1502 1936 01
SWIFT/BIC: DABAFIHH
Viite: 0123 tai Viesti: Tjaldur jäsenmaksu 2023
Eräpäivä: 27.4.2023, muistutus heti

Lisää jäsenmaksua maksaessasi maksun viestikenttään myös osoitteesi ja sähköpostiosoitteesi, jotta voimme lähettää sinulle jäsentiedotteita ja muuta jäseninformaatiota. Voit myös vaihtoehtoisesti lähettää yhteystietosi osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..


Tjaldur Instagramissa

Löydät kuvia Tjaldurin tapahtumista, tunnelmista, tarinoista ja toiminnasta Instagramissa. Seuraa meitä!


Jäsenlehti

Jäsenlehti Tjaldur Tiðindi löytyy verkkolehtenä täältä.


Jäsentiedotus

Tiedotamme jäseniämme pääasiassa sähköisesti verkkosivujemme ja sosiaalisen median välityksellä  – seuraa meitä, niin tavoitamme sinut. Julkaisemme sähköistä jäsenkirjettä verkkosivuillamme ja se myös lähetetään sähköpostitse. Jäsenkirje julkaistaan 2-4 kertaa vuodessa. Kun julkaisemme Tjaldur Tiðindi -jäsenlehden postittamme sen maksaville jäsenillemme. Vuosikokouskutsut lähetetään postitse maksaville jäsenille, joille meillä ei ole sähköpostiosoitetta tiedossa.

Muistathan ilmoittaa meille yhteystietojen muutoksista! Kiitos.


Tule mukaan Facebook ryhmäämme

Liity myös Facebook-ryhmäämme.Nähdään! Vit síggjast!


Alt tað besta,

hallituksen puolesta,


Eija Mäkivuoti,

Tjaldurin puheenjohtaja


Årsmötekallelse22 753px

Kuva: Matilda Löytty @matildraws


Yhteystiedot //

Tjaldur – ystävyysseura Suomi-Färsaaret ry.

www.tjaldur.fi // Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Seuraa meitä Facebookissa
www.facebook.com/tjaldur.fi  //  www.facebook.com/groups/118854656949/

Seuraa meitä Instagramissa
www.instagram.com/tjaldurfi/