Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Kära medlemmar och Tjaldur vänner,

Tjaldurs julhälsningVi önskar er alla en god jul och ett gott nytt år.


Medlemsbrevets innehåll:

1. Ordförandes julhälsning

2. Årsmöte 2021 och verksamhetsberättelse 2020


3. Medlemsavgift 2021

4. Medlemsinformation


Tjaldur jul 2021 753px

Bild: Tjaldurs julhälsning 2021 av Matilda Löytty.Medlemsbrev 2, 2021

Tjaldurs julhälsning1. Ordförandes julhälsning

Tjaldurs år 2021 har gått tyst men har dock innehållit mycket bakom fasaderna. För att nämna det kort så har svårigheterna på Pohjola-Norden också påverkat vår verksamhet – inte minst med att vi inte fått verksamhetsstöd för 2020 eller 2021. Saken har blivit uppklarad och vi kan pusta ut med striden för vårt lilla stöd som vi fick i september i år. Därmed rustar vi för ett bättre och mycket mer aktivare år 2022 med bland annat en ny Färöfondstipendiat 2022 och hens vistelse hos oss.

Det senaste året har fört Färöarna till rubrikerna av många anledningar, både bra och dåliga. Några bra att nämna: Färöarna har setts, t.ex. i den nya James Bond-filmen och genom Eivør, som vann årets Nordiska musikpris. Länge låg Färöarna relativt bra till vad gäller pandemin, men liksom på andra håll har siffrorna där börjat stiga igen. Årets sorgligaste nyhet var relaterad till öarnas valfångstradition då händelserna i Skalafjørdur i september skapade rubriker. Vi har inte tagit ställning offentligt, men vi tycker inte att det är acceptabelt och vi hoppas att händelsen kommer att skapa förändringstryck även på Färöarna. Du kan läsa mer om detta ämne i artikeln av Osva Olsen, ordförande i vår systerförening Samfundet Sverige-Färöarna.

Bilden på julhälsningen har målats av vår nyaste styrelseledamot, konstnären Matilda Löytty. På målningen flyger tjaldur eller strandskatan över ett vinterlandskap. I verkligheten återvänder strandskatan alltid till Färöarna på våren och vintrar på andra håll. Med bilden vill vi behålla hoppet och tron ​​på framtiden samt att vi snart kommer att kunna främja åter vår vänskap och samarbete med våra vänner på Färöarna.

Vi önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år 2022. Hoppas det nya året blir lite bättre och ljusare än det gångna har varit. Förhoppningsvis kan vi mötas igen vid flera tillfällen.2. Tjaldurs årsmöte 2021 och verksamhetsberättelse 2020

Tjaldur - Vänskapsföreningen Finland-Färöarna r.f. höll sitt stadgeenlige årsmöte onsdag 30 juni 2021 på distans via videokonferensverktyget Zoom. Styrelsen samlades på Eriksgatan 36 i Helsingfors för att facilitera mötet.

Vi sammankallade till mötet genom medlemsbrevet, på webbsidorna och på sociala medier samt med ett brevutskick till de medlemmar som inte har e-post och de som betalat medlemsavgiften året innan. Det här var något nytt för oss också, så vi hjälptes åt att lära oss. Erfarenheten var bra även om deltagande var endast från vår styrelse.

På mötet behandlades det stadgeenliga årsmötesärenden. Möteshandlingarna finns tillgängliga om någon vill ta del av mötet på papper. Styrelsen kunde inte bevilja ansvarsfrihet åt sig själva så vi ber om några frivilliga som kunde hjälpa till med att granska handlingarna. Allt är redovisat och bokslutet har gjorts på Azets av Malin Kvarnström. Skriv till ordförande Eija (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) så kan vi skicka årsmöteshandlingarna och protokoll från mötet via epost.

Vi har publicerat Tjaldurs verksamhetsberättelse för år 2020 på våra webbsidor, läs den här.

Tjaldur arsmote 2021 753

Bild: Tjaldurs årsmöte på Zoom sommaren 2021 (fr. vänster Leena Appelqvist, Aira-Liisa Roiha, Matilda Löytty, Hanne Juga och Eija Mäkivuoti)3. Tjaldurs medlemsavgift 2021 (påminnelse)

Medlemmarnas stöd är oerhört viktigt för Tjaldurs fortsatta verksamhet, utan det finns ingen förening. Vi tackar hjärtligt alla dem som redan betalat årets medlemsavgift. Ett speciellt tack går till våra några stödmedlemmar.

Även om vår verksamhet i år står på sparlåga, så som flera andra föreningars, på grund av den nuvarande situationen, är det viktigt att vi kan behålla medlemmarnas stöd. Förutom de evenemang som vi har arrangerat så är Tjaldurs utgifter de samma årligen.

Du hittar nedan på punkt 4. uppgifter om hur du kan betala medlemsavgiften.


4. MEDLEMSINFORMATION

Medlemsavgift 2021 (påminnelse)

Om du inte betalt årets medlemsavgift hinner du ännu stöda vår verksamhet. Tjaldurs medlemsavgift för år 2021 är 15 euro (7 euro för studerande). Om du väljer att bli en stödmedlem betala då stödsumman 50 euro på Tjaldurs konto.

Betala medlemsavgiften till Tjaldurs konto:

IBAN: FI48 8000 1502 1936 01
SWIFT/BIC: DABAFIHH
Ref.nr: 0123
Förfallodatum: 30.6.2021 (30.12.2021)

När du betalar medlemsavgiften skriv i betalningens meddelandefält din postadress och e-post adress, så kan vi nå er med Tjaldurs medlemsinformation. Du kan också skicka din kontaktinformation till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..


Bilder av Tjaldurs evenemang och aktiviteter

Du hittar bilder av Tjaldurs evenemang och aktiviteter på Tjaldurs Instagram. Följ oss gärna!


Medlemstidningen Tjaldur Tiðindi

Du kan läsa nätversioner av vår medlemstidning Tjaldur Tiðindi här.


Medlemskommunikation / Meddela oss om adressändringar

Mycket av vår medlemskommunikation sker i nätet, genom social media och via våra webbsidor för att spara på de små resurser vi har – att posta kostar mycket. Vi publicerar ett elektroniskt medlemsbrev på vår webbsida samt skickar den som e-post (kom ihåg att skicka oss era e-post adresser till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.). Medlemsbrevet utkommer 3-4 gånger om året. Ungefär vartannat år har vi publicerat ett nummer av medlemstidningen Tjaldur Tiðindi som har postats till betalande medlemmar. Tidningen förvandlas i år till en nättidning. Kallelse till årsmöte skickas ännu per post (till de betalande medlemmarna).  I år har vi skickat 2 medlemsbrev.

Kom ihåg att informera oss om din adress ändras så skickar vi inte post i onödan och slösar på våra små resurser.


Kom med i vår Facebook grupp

Kom också med i vår Facebookgrupp.


Vi ses! Vit síggjast! 


Alt tað besta, 
å styrelsens vägnar,


Eija Mäkivuoti,
Tjaldurs ordförandeTjaldur jul 2021 753pxKontakt //

Tjaldur – vänskapsföreningen Finland-Färöarna r.f.
www.tjaldur.fi // Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Följ oss på Facebook
www.facebook.com/tjaldur.fi // www.facebook.com/groups/118854656949/ 

Följ oss på Instagram
www.instagram.com/tjaldurfi/