Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Rakkaat jäsenet ja Tjaldur-ystävät,

Tjaldurin joulutervehdys


toivotamme teille kaikille oikein hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!Jäsenkirjeen sisältö:


1. Puheenjohtajan joulutervehdys

2. Tjaldurin vuosikokous 2021 ja toimintakertomus 2020

3. Vuoden 2021 jäsenmaksu (muistutus)

4. Jäsentietoa​


Tjaldur jul 2021 753px

Kuva: Tjaldurin joulutervehdys, jonka on maalannut Matilda Löytty.


Jäsenkirje 2, 2021

Tjaldurin joulutervehdys


1. Puheenjohtajan joulutervehdys

Tjaldurin vuosi 2021 on kulunut hiljaisissa merkeissä mutta taustalla on myös kohissut. Lyhyesti mainittuna Pohjola-Nordenin vaikeudet ovat heijastuneet myös Tjaldurin toimintaan – emme saaneet toimintatukea vuosina 2020 ja 2021. Asiaan on tullut selkoa ja olemme jälkikäteen saaneet toimintatuet syyskuussa. Sen myötä varaudumme entistä ehompaan tulevaan vuoteen 2022, jonka toivomme olevan paljon aktiivisempi. Suunnitelmissa on mm. uusi vuoden 2022 Färsaarirahaston stipendiaatti ja hänen vierailunsa.

Kulunut vuosi on tuonut Färsaaria monesta syystä uutisotsikoihin, niin hyvässä kuin pahassakin.
Muutamia hyviä asioita mainitaksemme: Färsaaret on näkynyt, mm. uudessa James Bond elokuvassa ja Eivørin kautta, joka voitti vuoden Pohjoismaisen musiikkipalkinnon. Färsaaret sai pitkään olla suhteellisen hyvässä tilanteessa pandemian suhteen, mutta samoin kuin muuallakin, ovat luvut siellä alkaneet jälleen nousta. Vuoden ikävin uutinen liittyi saarten valaanpyyntitraditioon, kun uutisotsikoihin nousi Skalafjørdurin tapahtumat syyskuulta. Emme ottaneet kantaa asiaan julkisesti, mutta mielestämme sellaista ei voi hyväksyä ja toivommekin tapahtuneen luovan muutospainetta myös Färsaarilla. Lisää aiheesta voi lukea sisarjärjestömme Samfundet Sverige-Färöarna puheenjohtajan Osva Olsenin kirjoituksesta täältä.

Joulutervehdyksen kuvan on maalannut uusin hallituksen jäsenemme taiteilija Matilda Löytty.
Maalauksessa tjaldur eli meriharakka lentää talvisen maiseman yllä. Todellisuudessahan meriharakka palaa aina keväällä Färsaarille ja talvehtii muualla. Kuvan myötä haluamme pitää yllä toivoa ja uskoa tulevasta sekä siitä, että pian jälleen pääsemme ylläpitämään ystävyys- ja yhteistyösuhteitamme färsaarelaisten ystäviemme kanssa.

Toivotamme teille kaikille erittäin hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2022. Toivomme myös, että tuleva vuosi on parempi ja valoisampi kuin kulunut vuosi. Toivon mukaan näemme jälleen monissa merkeissä ensi vuonna.


2. Tjaldurin vuosikokous 2021 ja toimintakertomus 2020

Tjaldur - Ystävyysseura Suomi-Färsaaret ry. järjesti sääntömääräisen vuosikokouksensa keskiviikkona 30.6.2021 etänä videokonferenssiohjelma Zoomin välityksellä. Hallitus kokoontui Eerikin Ateljeeseen (Eerikinkatu 36) Helsinkiin ylläpitämään etäkokousta.

Kutsuimme vuosikokoukseen jäseniä jäsenkirjeen, nettisivujen ja sosiaalisen median välityksellä. Lähetimme myös paperisen kirjeen sellaisille jäsenille, joilla ei ole sähköpostia ja edellisvuonna jäsenmaksun maksaneille.

Tällainen kokoustaminen oli meillekin uutta, joten opiskelimme yhdessä. Kokemus etäkokouksesta oli hyvä vaikka osanotto kokouksessa jäi hallituksen jäsenten harteille. Kokouksessa käsiteltiin vuosikokousasioita. Kokousasiakirjat ovat saatavilla niistä kiinnostuneille. Hallitus ei pystynyt myöntämään itselleen vastuuvapautta, joten pyydämme muutamaa jäsentä auttamaan asiassa. Tilinpäätöksen Tjaldurille teki Malin Kvarnström Azetsista. Ottakaa yhteyttä puheenjohtaja Eijaan asiassa (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.).

Olemme julkaisseet Tjaldurin vuoden 2020 vuosikertomuksen, jonka voi lukea täältä.

Tjaldur arsmote 2021 753

Kuva: Tjaldurin vuosikokous Zoomissa kesällä  2021 (vasemmalta: Leena Appelqvist, Aira-Liisa Roiha, Matilda Löytty, Hanne Juga ja Eija Mäkivuoti).


3. Vuoden 2021 jäsenmaksu (muistutus)

Jäsenmaksut ovat erittäin tärkeä tuki Tjaldurin toiminnan jatkumiseksi, ilman maksavia jäseniä ei ole yhdistystäkään. Tjaldur kiittää sydämellisesti niitä jäseniä, jotka ovat jo maksaneet tämän vuoden jäsenmaksun. Erityiskiitos muutamille tukijäsenillemme.

Vaikka tänä vuonna Tjaldurin toiminta toimii säästöliekillä, kuten nykyisessä tilanteessa monen muunkin toiminta, on tärkeää, että jäsenten tuki säilyy. Yleisölle järjestettäviä tapahtumia lukuunottamatta Tjaldurin menot ovat samat kuin muinakin vuosina.

Löydät kohdasta 4. tietoa miten maksat vuoden 2021 jäsenmaksun.


4. JÄSENTIETOA


Jäsenmaksu 2021 (muistutus)

Jos et ole vielä maksanut Tjaldurin vuoden jäsenmaksua, ehdit vielä tukea toimintaamme. Tjaldurin vuoden 2021 jäsenmaksu on 15 euroa (opiskelijoille 7 euroa). Jos haluat alkaa Tjaldurin tukijäseneksi, maksa 50 euroa Tjaldurin tilille. Niin yksityishenkilöt kuin muut yhdistykset tai seurat voivat toimia tukijäseninä.

Maksa jäsenmaksusi Tjaldurin tilille:

IBAN: FI48 8000 1502 1936 01
SWIFT/BIC: DABAFIHH
Viite: 0123
Eräpäivä: 30.6.2021 (30.12.2021)

Lisää jäsenmaksua maksaessasi maksun viestikenttään myös osoitteesi ja sähköpostiosoitteesi, jotta voimme lähettää sinulle jäsentiedotteita ja muuta jäseninformaatiota. Voit myös vaihtoehtoisesti lähettää yhteystietosi osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Kuvia Tjaldurin tapahtumista Instagramissa

Löydät kuvia Tjaldur-tapahtumien tunnelmista ja toiminnastamme Instagramistamme. Seuraa meitä!


Jäsenlehti

Jäsenlehti Tjaldur Tiðindi löytyy verkkolehtenä täältä.


Jäsentiedotus – ilmoita meille osoitteenmuutoksista!

Tiedotamme jäseniämme pääasiassa sähköisesti verkkosivujemme ja sosiaalisen median välityksellä säästääksemme kuluja – postittaminen on kallista. Julkaisemme sähköistä jäsenkirjettä verkkosivuillamme ja se myös lähetetään sähköpostitse. Jäsenkirje julkaistaan 3-4 kertaa vuodessa. Noin joka toinen vuosi olemme julkaiseet Tjaldur Tiðindi -jäsenlehteä, jonka olemme postittaneet maksaville jäsenillemme. Vuosikokouskutsut postitetaan postitse (maksaville jäsenille), jotta kaikki jäsenet saavat sen. Tämä vuonna lähetimme 2 jäsenkirjettä.

Muistathan ilmoittaa meille osoitteenmuutoksista, jottemme turhaan postita ja kuluta turhaan pieniä resurssejamme.


Tule mukaan Facebook ryhmäämme

Liity myös Facebook-ryhmäämme.Nähdään! Vit síggjast!


Alt tað besta,

hallituksen puolesta,


Eija Mäkivuoti,

Tjaldurin puheenjohtaja


Tjaldur jul 2021 753pxYhteystiedot //

Tjaldur – ystävyysseura Suomi-Färsaaret ry.

www.tjaldur.fi // Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Seuraa meitä Facebookissa
www.facebook.com/tjaldur.fi  //  www.facebook.com/groups/118854656949/

Seuraa meitä Instagramissa
www.instagram.com/tjaldurfi/